1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Shell ve Katar Petroleum denizlerde LNG kullanımını arttıracak 

Shell ve Katar Petroleum denizlerde LNG kullanımını arttıracak 

Katar Petroleum Şirketi ve Shell denizcilikte kullanılmak üzere sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) yakıt ikmali tesisleri kurulması ve geliştirilmesi için ortak girişim oluşturacak. 

Shell ve Katar Petroleum denizlerde LNG kullanımını arttıracak 

Enerji Günlüğü - Katar Petroleum Şirketi ve Shell denizcilikte kullanılmak üzere sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) yakıt ikmali tesisleri kurulması ve geliştirilmesi için ortak girişim oluşturacak. 

KATAR Petroleum Şirketi iştiraklerinden Wave LNG Solutions (QP) ve Shell Gas&Power Developments B.V. (Shell) şirketleri arasında, LNG yakıtının dünya çapında altyapı gelişimini hızlandırmak için ortaklık anlaşması imzalandı.

İki şirket arasında imzalanan iş birliği sayesinde, denizcilik alanındaki müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak ve küresel denizcilik sektöründen kaynaklanan emisyonları azaltmaya yardımcı olmak üzere; kilit noktalarda LNG deniz yakıt depolanmasına, yakıt ikmal gemilerine ve diğer altyapılara yatırım yapılacak. Katar Petroleum ve Shell tarafından kurulan ortak girişim, her iki şirketin mevcut tedarik altyapısını güçlendirirken, Shell’in, Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika'daki mevcut LNG yakıt ikmal tesislerinin geliştirilmesi için de yatırım yapacak.

SHELL NET KARBON AYAK İZİ HEDEFİNİ AÇIKLADI

Shell, petrol ve gaz faaliyetleri ile ürün satışlarından kaynaklanan karbon emisyonlarını azaltacak net karbon ayak izi hedefini de açıkladı. Shell, enerji ürünlerinden kaynaklanan net karbon ayak izini, megajoul cinsinden, gram karbondioksit’e eşdeğer olmak üzere 2050'ye kadar yarı yarıya indirmeyi hedefliyor. Shell, Paris İklim Değişikliği Anlaşmasına uyumlu bir şekilde orta vadede net karbon ayak izini 2035 yılına kadar yüzde 20 azaltmak üzere çalışmalar yürütüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler