1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Sibirya’nın Gücü 2 Aralık'ta devreye alınacak

Sibirya’nın Gücü 2 Aralık'ta devreye alınacak

Gazprom, Çin’e Rus gazını ulaştıracak olan Sibirya’nın Gücü Doğalgaz Boru Hattı’nı 2 Aralık'ta devreye alacak. 

Sibirya’nın Gücü 2 Aralık'ta devreye alınacak

Enerji Günlüğü - Gazprom, Çin’e Rus gazını ulaştıracak olan Sibirya’nın Gücü Doğalgaz Boru Hattı’nı 2 Aralık'ta devreye alacak. 

Rus kamu doğalgaz şirketi Gazprom, Sibirya’nın Gücü Doğalgaz Boru Hattı’nı 2 Aralık'ta devreye alacak. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Hattın 2 Aralık 2019 tarihinde açılış töreniyle hizmete gireceğini söyledi.

Açılış töreninin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in katılımıyla gerçekleşeceğine işaret eden Peskov, "İki lider, son görüşmelerinde bu konuda anlaşmıştı. Liderlerin, açılış törenine katılımı için telekonferans görüşmesi hazırlanıyor" ifadesini kullandı. Projede toplam maliyetin yaklaşık 20 milyar dolar olması bekleniyor. 

Gazprom ile Çin'in en büyük petrol ve gaz üreticisi ve tedarikçisi olan CNPC 2014 yılında "Power of Siberia" gaz boru hattı için bir anlaşma imzalamıştı. 30 yıllık olan bu anlaşma, yılda 38 milyar metreküp Rus gazının Çin'e iletilmesini doğu yolundan sağlamak amacı ile yapıldı. 2015 yılında ise her iki taraf, Rusya doğalgazının Çin'e teslimatını batıdan sağlayacak "Power of Siberia 2" gaz boru hattı için bir ön anlaşma imzaladı. İlk aşamada 30 milyar metreküp gazın Batı Sibirya'dan teslim edilmesi planlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler