1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Siemens gaz ve elektrik faaliyetlerini ayıracak

Siemens gaz ve elektrik faaliyetlerini ayıracak

Alman Siemens, talebin azaldığı gaz türbinleri üreten gaz birimi ile elektrik faaliyetleri birimini bünyesinden ayıracak.

Siemens gaz ve elektrik faaliyetlerini ayıracak

Enerji Günlüğü - Alman Siemens, talebin azaldığı gaz türbinleri üreten gaz birimi ile elektrik faaliyetleri birimini bünyesinden ayıracak.

Alman mühendislik devi Siemens yaptığı açıklamada, 2020 stratejik hedefleri çerçevesinde çalışmalarını daha hızlı ve esnek kılmak amacıyla Gas and Power (GP) şirketinde ayrıştırmaya gideceğini açıkladı. Bu kapsamda Siemens, yenilenebilir enerjiye talebin artması ile birlikte talebin azaldığı ve Şirket'in performansını düşüren gaz türbinlerini üreten gaz birimi ile elektrik faaliyetleri birimini bünyesinden ayıracak. 

Siemens açıklamada, gaz ve enerji faaliyetlerinin Şirket'in dijital endüstriler ve akıllı altyapı faaliyetlerinden ayrılması ile ortaya çıkacak yeni Şirket'in 27 milyar euro ciroya ve 80 bin çalışana sahip olacağını duyurdu. Açıklamaya göre, konvansiyonel enerji üretimi, eneri aktarım ürünleri ve ilişkili hizmet faaliyetlerini kapsayan gaz ve enerji bölümü Eylül 2020'de borsaya kote edilerek ayrı bir şirket haline getirilecek. Siemens AG, pazar lideri yenilenebilir enerji şirketi SGRE'deki yüzde 59’luk çoğunluk payını da GP'ye katmayı planlıyor.

TASARRUF İÇİN İŞTEN ÇIKARMALAR YAPACAK

Siemens ayrıca yeniden yapılanma çerçevesinde 2023 yılına kadar işten çıkarmalar yapacak ve 2,2 milyar euro tasarruf edecek. Dijital endüstriler bölümünden 4900, akıllı altyapı bölümünden 3000 ve diğer bölümlerden 2500 kişiyi işten çıkaracak olan Siemens, aynı dönemde 20.500 kişiye yeni istihdam sağlamayı planlıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler