1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Sırbistan TürkAkım çalışmalarını bu yıl tamamlayacak

Sırbistan TürkAkım çalışmalarını bu yıl tamamlayacak

Sırbistan, ülke sınırları içindeki TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı çalışmalarına Mart ayında başlayıp 18 Aralık 2019 tarihine kadar tamamlamayı hedefliyor. 

Sırbistan TürkAkım çalışmalarını bu yıl tamamlayacak

Enerji Günlüğü - Sırbistan, ülke sınırları içindeki TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı çalışmalarına Mart ayında başlayıp 18 Aralık 2019 tarihine kadar tamamlamayı hedefliyor. 

Sırbistan Enerji Bakanı Aleksandar Antic yaptığı açıklamada, Rus doğalgazını Karadeniz üzerinden Türkiye’ye ve Türkiye’den de Avrupa’ya aktaracak olan TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı’nın Sırbistan sınırları içindeki bölümünü 18 Aralık 2019’a kadar tamamlamayı planladığını söyledi. 

Sırbistan topraklarındaki boru hattı, ülkenin doğalgaz iletim sistemini Bulgaristan ve Macaristan'ınkilerle bağlayacak. Antic, ülke sınırları içindeki 403 km uzunluğundaki boru hattının inşaatının dört bölüme ayrıldığını ve bunların ikisine de inşaat izinlerinin verildiğini belirtti.

Sırbistan, boru hattı yapımı için gereken 180.000 ton çelik borudan yüzde 40 ila 50'sini satın aldı. Boruların teslimatları Tuna Nehri’ndeki Novi Sad ve Smederevo'nun limanlarında devam ediyor.

Gazprom, doğalgazı Türkiye’den Bulgaristan, Sırbistan ve Macaristan üzerinden Avrupa’ya naklini planlıyor. TürkAkım, Rus doğal gazını Karadeniz üzerinden doğrudan Türkiye’ye ve daha sonra Türkiye’nin sınır komşusu olduğu ülkelerin sınırına kadar ulaştırmayı planlıyor. Doğalgaz boru hattının ilk ayağı Türk piyasası için, ikinci ayağı ise Güney ve Güneydoğu Avrupa ülkelerinin doğalgaz temini için öngörülüyor. Her bir kolun kapasitesi yılda 15,75 milyar m3 olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler