1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Slovenya’da 110 MW’lık kombine çevrim santrali kurulacak

Slovenya’da 110 MW’lık kombine çevrim santrali kurulacak

Slovenya kömür tüketimini azaltmak için 110 MW'lık doğalgaz ve hafif dizel yakıtlı bir kombine çevrim tesisi kuracak.

Slovenya’da 110 MW’lık kombine çevrim santrali kurulacak

Enerji Günlüğü - Slovenya kömür tüketimini azaltmak için 110 MW'lık doğalgaz ve hafif dizel yakıtlı bir kombine çevrim tesisi kuracak.

Slovenya kömür kullanımını %70 oranında azaltmak için yeni bir yatırım gerçekleştiriyor. Slovenya’nın en büyük bölgesel ısıtma sistemini işletmekte olan Energetika Ljubljana, 110 MW'lık doğalgaz ve hafif dizel yakıtlı bir kombine çevrim tesisi kuracak. Tesisin kurulumuna bu yılın ilk yarısında başlanması ve 30 ay içinde tamamlanması planlanıyor. 

TESİSİ YUNANLI MYTİLİNEOS KURACAK

Yunan sanayi grubu Mytilineos, Slovenya'nın devlete ait enerji şirketi Janvo Podjet Energetika Ljubljan ile 110 MW'lık bir çift yakıtlı Kombine Isı ve Güç (CHP) tesisi yapımı için 118 milyon euro (132.6 milyon $) değerinde bir anlaşma imzaladığını açıkladı.

Tesiste yakıt olarak doğalgaz ve hafif dizel kullanılacak. Santralde iki Siemens gaz türbini, ısı geri kazanım kazanı ve yardımcı ekipman yer alacak. 

Açıklamada anlaşmanın Slovenya’nın başkenti Ljubljana’da yeni bir CHP tesisinin Mühendislik, tedarik ve inşaat işlerini içerdiği belirtildi. Şirket açıklamada ayrıca tesisin kurulmasıyla elektrik üretiminde kömürün yerini doğalgazın almasıyla kömür tüketiminin % 70 oranında azaltılacağını da belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler