1. HABERLER

  2. PETROL

  3. SOCAR, İran’a ihracat yapmayı düşünmüyor

SOCAR, İran’a ihracat yapmayı düşünmüyor

SOCAR Türkiye CEO’su Zaur Gahramanov, petrol ve petrol ürünü ithalat ve ihracatında ABD ambargosunu dikkat almazlık edemeyeceklerini söyledi.

SOCAR, İran’a ihracat yapmayı düşünmüyor

Enerji Günlüğü - SOCAR Türkiye CEO’su Zaur Gahramanov, petrol  ve petrol ürünü ithalat ve ihracatında ABD ambargosunu dikkat almazlık edemeyeceklerini söyledi. 

SOCAR Türkiye CEO’su Zaur Gahramanov, ABD’nin uyguladığı yaptırımların İran petrolünü alıp işleyen rafinerileri sıkıntıya sokabileceğini kaydetti. Ancak STAR Rafineri’nin böyle bir sıkıntı yaşamayacağını vurgulayan Gahramanov “Ekonomik olarak bizim için uygun olsa çok ağır bir petrol olan Venezüela petrolüyle bile rafineriyi çalıştırabiliriz. Teknik olarak hiçbir sorun yok. Burada önemli olan ekonomik anlamda alınan karar” dedi. 

Gahramanov, “İran’a ihracat olabilir mi?” sorusu üzerine de şunları söyledi: “Biz, ABD yaptırımlarına karşı bir girişimde bulunmak istemiyoruz. Artık Çin’in de İran ile ilişkileri bozuldu. Bu biraz küresel de bir problem. Bizim İran ile ne Türkiye ne Azerbaycan olarak hiçbir problemimiz yoktur. Ama mali bakımdan, ABD ambargosunu dikkate almazlık edemeyiz.”

Mehmet KARA - Enerji Günlüğü / BAKÜ 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler