1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Spot boru gazı ithalat talepleri 20 Aralık’ta toplanacak

Spot boru gazı ithalat talepleri 20 Aralık’ta toplanacak

2020 Gaz Yılı ile ilgili ilk talep toplama/yarışma 20 Aralık 2019 günü elektronik ortamda yapılacak. 

Spot boru gazı ithalat talepleri 20 Aralık’ta toplanacak

Enerji günlüğü - 2020 Gaz Yılı ile ilgili ilk talep toplama/yarışma 20 Aralık 2019 günü elektronik ortamda yapılacak. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 2020 Gaz Yılı’na ilişkin 2020/1 sayılı ilk talep toplama/yarışma işlemini 20 Aralık 2019 günü, Kurum tarafından kurulup işletilen elektronik platformda gerçekleştirecek. 

Kurul, Spot Boru Gazı İthalat Miktarı ve Uygulama Yönteminin Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar kapsamında 2020 Gaz Yılı hakkında aldığı kararla, Usul ve Esaslar’ın “Talep çağrısına ilişkin hususlar” başlıklı 6. maddesinin birinci fıkrasında geçen “Kurul Kararı ile belirlenen ve ilgili kapasite ürünü/ürünleri hakkında uygulanacak yönteme ilişkin bilgileri ihtiva eden talep çağrısı, talep toplama gününden en az 15 (on beş) gün önce Kurum internet sitesinde ilan edilir” hükmü, 2020 Gaz Yılı’nın ilk çeyreklik ve ilk aylık (A1) dönemlerine mahsus olmak üzere, uygulanmayacak. 

TALEP TOPLAMA BEDELİ AYLIK 15.000 TL
Kurul ayrıca talep toplamaya katılım bedelini, aylık bazda 15.000 TL olarak belirledi. Talep toplama aşamasından yarışma aşamasına geçilmesi halinde; talep toplama aşamasında miktar bildiriminde bulunup, yarışma aşamasında, talep toplamada bildirdiği miktar için fiyat teklifinde bulunmayan lisans sahiplerinin her birim kapasite için 1 TL teklif vermiş oldukları kabul edilecek ve bu doğrultuda işlem yapılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler