1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Spot elektrik fiyatı gaza basmaya devam ediyor

Spot elektrik fiyatı gaza basmaya devam ediyor

Enerji Günlüğü - Doğalgaz zammının ikinci gününde spot piyasada elektrik fiyatları yükselişini sürdürüyor. Elektrik üretim amaçlı doğalgaza...

Spot elektrik fiyatı gaza basmaya devam ediyor

Enerji Günlüğü - Doğalgaz zammının ikinci gününde spot piyasada elektrik fiyatları yükselişini sürdürüyor. 

Elektrik üretim amaçlı doğalgaza gelen yüzde 50 zammın andından gün öncesi elektrik piyasasında fiyat artışı devam etti. 2 Ağustos 2018 için piyasa takas fiyatı bir gün öncesine göre ortalamada 19,35 TL/MWh artarak 277,53 TL/MWh seviyesinde oluştu. Yarın için oluşan maksimum fiyat ise 4 TL’lik gerilemeyle 306,4 TL/MWh ile saat 14:00-15:00 aralığında gerçekleşti. 

Rüzgar Gücü İzleme ve Tahmin Merkezi (RİTM) verilerine göre, yarın için izlenebilir RES'lerin üretim tahmini gece saatlerinde 2 bin megawatt’ın (MW) üzerinde olmasına rağmen, gece fiyatlarında düne göre 30 TL artış gözlendi. Gündüz ve puant saatlerinde ise yine yüksek rüzgar tahminine rağmen yüzde 5,6 ve yüzde 3,4 artış görülüyor. 

Doğalgaz zammından sonra maliyetleri hızla artan doğalgaz santrallerinin üretimlerine devam edebilmesi için gün öncesi fiyatlarının baskılanmadan en az 300 TL/MWh seviyesi ve yukarısında gerçekleşmesi gerekiyor. 

Duru EGELİ - Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler