1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Suudi Arabistan doğalgaz ihracatçısı olmayı hedefliyor

Suudi Arabistan doğalgaz ihracatçısı olmayı hedefliyor

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Halid el Falih, büyük bir doğalgaz ihracatçısı haline gelme konusunda fırsatları olduğunu kaydetti. 

Suudi Arabistan doğalgaz ihracatçısı olmayı hedefliyor

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan Enerji Bakanı Halid el Falih, büyük bir doğalgaz ihracatçısı haline gelme konusunda fırsatları olduğunu kaydetti. 

Dünya petrol üretiminde başta gelen ülkelerden olan Suudi Arabistan şimdi de doğalgaz da büyük bir ihracatçı ülke olma fırsatlarını gözetiyor. Ülkenin Enerji Bakanı Halid el Falih, “Büyük bir doğalgaz ihracatçisi haline gelme fırsatı görüyoruz” açıklamasında bulundu. 

SUUDİ ARABİSTAN DOLAR KOZUNU OYNUYOR

Öte yandan Suudi Arabistan’ın ABD’de OPEC üyelerine anti tröst davaları açılmasına izin veren yasanın çıkarılması halinde petrolünü dolar dışındaki para birimleri üzerinden satmakla tehdit ettiği öğrenildi. Bunun gerçekleşmesi halinde ABD’nin küresel mali gücünün temel direklerinden birini oluşturan petrodoların çökeceği belirtiliyor. Reuters haber ajansına konuşan kaynaklardan biri, Suudi enerji yetkililerinin bu tehdidi ABD’deki en üst düzey muadillerine ilettiklerini belirtti.

ABD’nin Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyesi devletlerin dokunulmazlığını çiğneyip anti tröst davalarının muhatabı olmalarına yeşil ışık yakabileceği kaydediliyor.

OPEC üyesi İran ve Venezüella, ABD’nin ekonomik saldırısı altında olmalarından ötürü petrodoları büyük oranda bıraktı. OPEC üyesi olmayan Rusya da bu yönde hazırlık yapıyor. Büyük enerji tüketicileri Çin ve Avrupa Birliği de küresel ticaret yapılan para birimlerinin çeşitlendirilmesini destekliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler