1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Taçoy: Doğu Akdeniz’de doğalgaz var ve biz de çıkaracağız

Taçoy: Doğu Akdeniz’de doğalgaz var ve biz de çıkaracağız

KKTC Enerji Bakanı Hasan Taçoy, Doğu Akdeniz’de doğalgazın olduğunu ve doğalgaz arama çalışmalarının sonuç alınana kadar devam edeceğini söyledi.

Taçoy: Doğu Akdeniz’de doğalgaz var ve biz de çıkaracağız

Enerji Günlüğü - KKTC Enerji Bakanı Hasan Taçoy, Doğu Akdeniz’de doğalgazın olduğunu ve doğalgaz arama çalışmalarının sonuç alınana kadar devam edeceğini söyledi.

“Uluslararası 15. Anadolu Adli Bilimler” Kongresi’nde konuşan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Enerji Bakanı Hasan Taçoy, “Doğu Akdeniz’de doğalgaz varsa 'ki var' biz de çıkaracağız” dedi.

“Türkiye şuana kadar savaşlarda kazanıp masada vermesini iyi bilen bir ülke konumundaydı” diyen Taçoy, “Ama artık inanıyorum ki bu değişti. Neden Mavi vatan Kıbrıs'ta sondaj ve sismik arama gemilerimiz görevlerini en iyi şekilde yapmaktadırlar ve buna Türk donanması da eşlik etmektedir. Rumların tek taraflı 'oldu bittiler' oluşturmaya çalıştığı Doğu Akdeniz'de kararlı bir şekilde ilerleyişimizin devam edeceğinin en güzel göstergesidir. Yavuz sondaj gemimiz en son Rumların 7. parsel olarak ilan ettiği bölgede araştırmalarına başladı. Burada yapılacak olan sondaj yaklaşık 5 bin 500 metre. Doğu Akdeniz'de doğalgaz arama çalışmalarımız sonuç alınana kadar devam edecek. Doğu Akdeniz’de doğalgaz varsa 'ki var' biz de çıkaracağız. Rumların bu süreçteki adımları gerilim oluşturmaktadır. Mısır, İsrail ve Yunanistan ortak hareket etmektedir. Doğu Akdeniz’de bulunan doğalgazın pazarlanmasının en makbul yolu Türkiye’dir. Bunu da tüm devletler yakından bilmektedir. KKTC, yürekten bağlı olduğu anavatan Türkiye ile doğalgaz boru hattından denizin altından geçmek suretiyle doğalgazı bize ulaştırabilmek. Yarın veya daha sonrasında da bulunan bu doğalgazı da aynı boru hattından geri iadesini sağlayabilmektir. Bu artan ekonomik değerimiz, güçlenen yapımızla KKTC, artık dünya dili ile konuşmaya başlamıştır. Bu safhada iki ayrı devletli kuruluşa bizler hazırız. Güney Kıbrıs Rum Kesimi artık hayal kurmaktan vazgeçsin ve iki ayrı devletin bu ada üzerinde oluşacağını bilsin. Kıbrıs halkının da artık çoğunluğu iki devlet istemektedir” ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler