1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TANAP’tan 20 ile çevre desteği

TANAP’tan 20 ile çevre desteği

TANAP, 20 ilde yaklaşık bin proje ile çevreyi ve kalkınmayı destekledi. 

TANAP’tan 20 ile çevre desteği

Enerji Günlüğü - TANAP, 20 ilde yaklaşık bin proje ile çevreyi ve kalkınmayı destekledi. 

Güney Kafkasya Boru Hattı (SCP) ve Trans Adriyatik Boru Hattı (TAP) ile Güney Gaz Koridoru’nu oluşturan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP), Türkiye’de çevre yönetimi, sürdürülebilir kalkınma ve kamusal faydayı hedefleyen özel bir program yürüttü. Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları (SEIP), TANAP güzergâhı üzerinde 20 il, 67 ilçe ve 600 köyü kapsayan alanda yaklaşık 1.000 projeye ulaştı. Sosyal etkisi yüksek içerikleri ile geniş kesimlere dokunan SEIP kapsamında hayata geçirilen projeler, uluslararası arenada birçok ödüle layık görüldü.

TANAP’ın Türkiye’nin Gürcistan sınırında bulunan Ardahan’ın Posof ilçesi Türkgözü köyünden başlayarak Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne olmak üzere 20 ilden geçtiğini hatırlatan TANAP Genel Müdürü Saltuk Düzyol, TANAP’ın güzergahındaki illerde ekosistem ile uyumlu bir birlik kurarak ekonomik ve sosyal kalkınmaya ve doğal kaynakların korunmasına katkıda bulunmak üzere Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları’nı oluşturduğunu belirtti. Düzyol, SEIP’in kaynak hacmi itibarıyla Türkiye’de özel sektör eliyle uygulanmış en büyük sosyal ve çevresel yatırım programlarından biri olduğunu kaydetti.

TANAP ÖRNEK BİR MODEL OLUŞTURUYOR

TANAP’ın gerek vizyon gerek mühendislik gerekse de sosyal ve çevresel sorumluluk yönüyle mega bir proje olduğunu söyleyen (ETKB) Bakan Yardımcısı ve Dünya Enerji Konseyi (DEK) Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Bayraktar TANAP’ın gelecek benzer projeler için de örnek bir model oluşturduğunu vurguladı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler