1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Tarhan Maden, Kütahya’da kömür tesisi kuracak

Tarhan Maden, Kütahya’da kömür tesisi kuracak

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde açık kömür ocağı işletilerek yılda 50 bin ton kömür üretilecek. 

Tarhan Maden, Kütahya’da kömür tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - Tarhan Maden, Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde açık işletme yöntemiyle yılda 50 bin ton kömür üretecek. Üretilen kömürler için kırma-eleme-yıkama ve boyutlandırma tesisi de kurulacak. 

Kütahya İli, Tavşanlı İlçesi, Çobanköy Mevkii’sinde bulunan 202001542 ruhsat numaralı sahada Tarhan Katı Yakıt İnşaat San. Ve Tic. AŞ tarafından Kömür Ocağı, Kırma-Eleme-Yıkama ve Boyutlandırma Tesisi kurulması planlanıyor.

Proje kapsamında Kömür Ocağı, Kırma–Eleme-Yıkama ve Boyutlandırma Tesisi’nde, ocaktan çıkartılan kömürler Kırma–Eleme-Yıkama Tesisi’nde işleme tabi tutulup, Kömür Ocağı kapasitesi 50.000 ton/yıl, Kırma-Eleme-Yıkama ve Boyutlandırma Tesisi kapasitesi 50.000 ton/yıl olması planlanıyor. Kış aylarında üretim durabileceği için daha az üretim yapılabileceği öngörülüyor. 

Kömür Ocağı’nın yıllık üretim 300.000 ton (kömür+pasa) olduğundan kazısı yapılacak hacim yaklaşık 163.461,5 m3 (kömür+pasa) olacak. Söz konusu sahada ocak yıllık üretimi 50.000 ton olarak planlanıyor. Yaklaşık 50 hektarlık alanda toplam kömür rezervi yaklaşık 2 milyon 900 bin m3 olarak hesaplanıyor. Böylece kömür ocağının ömrü 13 yıl olarak tahmin ediliyor. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler