1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Taronis Türkiye'de ortak girişim başlattı

Taronis Türkiye'de ortak girişim başlattı

ABD’li enerji üreticisi Taronis Technologies Inc, Türkiye'de yeni bir ortak girişim kurduğunu açıkladı.

Taronis Türkiye'de ortak girişim başlattı

Enerji Günlüğü - ABD’li enerji üreticisi Taronis Technologies Inc, Türkiye'de yeni bir ortak girişim kurduğunu açıkladı.

Küresel sanayi doğalgaz piyasalarına hizmet veren ABDli yenilenebilir yakıt üreticisi Taronis Technologies, Türkiye'de yeni bir ortak girişim oluşturduklarını açıkladı. Açıklamaya göre, yeni Türk şirketine ‘Taronis Fuels Türkiye Gaz Enerji Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ adı verildi.

Ankara’da bulunan bu yeni şirkette, Taronis Fuels %74 ve MC Consulting Teknoloji Enerji Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi (“MC Consulting”) %26’ya paya sahip.

Açıklamaya göre, üçüncü bir tarafın bu ortak girişime yıl sonundan önce girmesi ve böylece Taronis Fuels’in payının yaklaşık %48’e düşmesi bekleniyor.

ORTAK GİRİŞİM GAZLAŞTIRMA ÜNİTELERİNİN SEVKİ İÇİN ÖNKOŞULDU

Kurulan ortak girişimini üç amacı olduğu belirtilen açıklamada, öncelikle bu yeni ortak girişimin, TA Grup ile Haziran ayında imzalanan anlaşma kapsamında otuz adet 300KW Venturi plazma ark gazlaştırma ünitesi için 165 milyon dolarlık satın alma siparişinin başlatılması için bir önkoşul olduğu belirtildi. İkinci olarak yeni ortak girişimin, Türkiye Cumhuriyeti içindeki operasyonların kapsamını önemli ölçüde genişletmesinin beklendiği vurgulandı. Son olarak da yeni kurulan ortak girişimin, sıkıştırılmış gaz, kaynak ve metal kesme güvenlik enstitüsü oluşturmak için çeşitli Türk düzenleyicilerle ortak olacağı da belirtildi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler