1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Tayvan rüzgara yatırıma ağırlık verecek

Tayvan rüzgara yatırıma ağırlık verecek

Enerji Günlüğü - Doğu Asyalı ada ülkesi Tayvan, rüzgar enerjisi kurulum kapasitesini 2025 yılına kadar 4.2 GW'a çıkarmak için 22.7 milyar dolar yatırım...

Tayvan rüzgara yatırıma ağırlık verecek

Enerji Günlüğü - Doğu Asyalı ada ülkesi Tayvan, rüzgar enerjisi kurulum kapasitesini 2025 yılına kadar 4.2 GW'a çıkarmak için 22.7 milyar dolar yatırım yapacak. 

Teknoloji alanında dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer alan Doğu Asyalı küçük bir ada ülkesi olan Tayvan, 8 yıllık ulusal planının bir parçası olarak rüzgar enerjisi kurulum kapasitesini 2015 yılına kadar 4.2 GW'a çıkarmayı ve bunun için de 22.7 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor. 

Plana göre Tayvan rüzgar yatırımları ile birlikte karasal rüzgar santrallerinin kurulum kapasitesi 1200 MW'a ve offshore rüzgar santrallerinin kurulum kapasitesi de 3000 MW'a çıkacak. Hükümet yatırımlar için özel sektöre 20 yıllık alım garantisi sunacak.

TAYVAN NÜKLEERE VEDA EDECEK

Ülkenin Ekonomi Bakanı tarafından ayrıntıları açıklanan 8 yıllık yeşil enerji kalkınma planına göre, 2015 yılına kadar nükleer enerji üretimi tamamen sona erdirilecek. Bunun için de önümüzdeki 8 yılda yenilenebilir enerjinin enerji bileşimi içindeki payını yüzde 4.8'den yüzde 20'ye çıkaracak. 

Tayvan ayrıca kömür yakıtlı elektrik santrallerinden üretilen elektrik miktarını da azaltarak, yüzde 45.4'ten yüzde 30'a indirmeyi planlıyor.  

Önceki ve Sonraki Haberler