1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Tayvan ve Türkiye yeşil enerjide işbirliğini geliştiriyor

Tayvan ve Türkiye yeşil enerjide işbirliğini geliştiriyor

Türk ve Tayvanlı iş adamları, ekonomik işbirliği hedefiyle “2019 Taiwan Business Day”de buluşarak yeşil enerjide işbirliği olanaklarını değerlendirecek.

Tayvan ve Türkiye yeşil enerjide işbirliğini geliştiriyor

Enerji Günlüğü - Türk ve Tayvanlı iş adamları, ekonomik işbirliği hedefiyle “2019 Taiwan Business Day”de buluşarak yeşil enerjide işbirliği olanaklarını değerlendirecek.

Türkiye ile Tayvan arasındaki ekonomik işbirliğini geliştirmek amacıyla hayata geçirilen Taiwan Business Day (Tayvan İş Günü), 12 Kasım 2019 tarihinde Türk ve Tayvanlı işadamlarını Fairmont Quasar İstanbul’da bir araya getirecek. Tayvan Dış Ticaret Bürosu (MOEA), Tayvan Dış Ticareti Geliştirme Konseyi (TAITRA), Tayvan Yeşil Ticaret Proje Ofisi ve Tayvan Mükemmeliyet Kuruluşu tarafından düzenlenen etkinlikte akıllı makine, yeşil enerji, akıllı medikal ve helal ürünler alanlarındaki yenilikçi yatırımlar, devlet teşvikleri ve işbirliği olanakları değerlendirilecek. 

TAYVAN TÜRKİYE GÜNEŞ ENDÜSTRİSİNİN İHTİYAÇLARINI KARŞILIYOR

Dünyaca ünlü üç şirketin temsil edileceği Tayvan Yeşil Enerji Forumunda ise yeşil enerjide dünyanın ikinci en büyük, Tayvan’ın ise en büyük PV üreticisi olan, dünyanın ilk hidrojen yakıt hücreli motosikleti için enerji depolama çözümleri sunan United Renewable Energy ile dünyanın ilk beş elektrikli kablo ve tel üreticisinden biri olan TaYa Electric gibi firmalar yer alacak.

Tayvan, yeşil enerjide de yüksek kaliteli ve performanslı güneş hücreleri ve modülleri ile ortalama 7,5 saat gün ışığı avantajına sahip olan Türkiye’nin güneş enerjisi endüstrisinin ihtiyaçlarını karşılıyor. 

Türkiye, 2023 vizyonu doğrultusunda yenilenebilir enerji sistemlerinin teşvik edilmesini öngörürken, Tayvan’ın dünyaca bilinen yeşil enerji ve enerji depolama sistemleri; mikro şebekeler ve sistem entegrasyonu alanında toplam çözüm imkanları sunuyor.

ELEKTRİKLİ ARAÇLAR İÇİN AKILLI ÇÖZÜMLER

Tayvan Dış Ticareti Geliştirme Konseyi (TAITRA), düzenlediği Akıllı Makineler Çözüm Forumuna Tayvan’ın takım tezgahları sektörünün önde gelen firmalarını davet ederek akıllı fabrika yönetim sistemleri, elektrikli otomobiller için akıllı üretim çözümleri, bilgisayarlı kaynak sistemleri için komple çözümler, çok fonksiyonlu taşlama tezgahları, kalıp imalatı ve hizmet desteği için uzaktan komuta sistemleri gibi metal işleme alanındaki en yeni teknolojileri sergilemeleri için zemin hazırladı.

ŞİRKETLER BİREBİR GÖRÜŞME OLANAĞINA SAHİP OLACAK

Taiwan Business Day bir yandan da akıllı makineler, yeşil enerji, akıllı medikal ve helal ürünlerde faaliyet gösteren lider Tayvanlı firmalar ile işbirliği yapmak isteyen Türk firmalarını birebir eşleştirme toplantılarında bir araya getirerek iki ülke arasındaki işbirliği olanaklarının araştırılmasını sağlayacak. Sektör forumları ve firmalar arası eşleştirme toplantıları Türk iş adamlarının Tayvan’ı farklı merceklerden izlemesi için olanaklar sunacak.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler