1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TBMM’den Doğu Akdeniz çalışmalarına destek açıklaması

TBMM’den Doğu Akdeniz çalışmalarına destek açıklaması

TBMM'de grubu bulunan 4 siyasi parti, Doğu Akdeniz’de petrol ve gaz sondaj çalışmalarına destek vererek, AB’ye adil ve tarafsız olma çağrısında bulundu.

TBMM’den Doğu Akdeniz çalışmalarına destek açıklaması

Enerji Günlüğü - TBMM'de grubu bulunan 4 siyasi parti, Doğu Akdeniz’de petrol ve gaz sondaj çalışmalarına destek vererek, AB’ye adil ve tarafsız olma çağrısında bulundu.

TBMM'de grubu bulunan AKP, CHP, MHP ve İyi Parti, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Konsey Toplantısı Sonuç Bildirgesi'nde açıklanan Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de petrol, doğalgaz aramasını durdurmaya yönelik yaptırım kararına ilişkin ortak bir bildiri yayınladı. Bildiride, "Bizler TBMM'de grubu bulunan siyasi partiler olarak Doğu Akdeniz bölgesi hidrokarbon kaynaklarının paylaşımı konusunda, bir oldubittiye getirerek Kıbrıs Türkü'nün ve Türkiye Cumhuriyeti'nin uluslararası hukuk temelindeki meşru hak ve çıkarlarını görmezlikten gelme, yok sayma, hesaba katmama yönündeki tüm girişimleri, hesapları şiddetle telin ediyor, bu yönde siyaset yürüten çevrelerin politikalarına her hal ve şartta karşı olduğumuzu en açık ifade ile ortaya koyuyoruz” denildi.

AB’YE TARAFSIZLIK DAVETİ

Avrupa Birliği tarafından açıklanan yaptırımların, uluslararası hukuka aykırı ve kabul edilemez olduğu kaydedilen bildiride,

Avrupa Birliği bu konuda uluslararası hukuka riayet ederek adil, hakkaniyetli ve tarafsız bir tutum sergilemeye davet edildi. Devletin Doğu Akdeniz'de hidrokarbon arama çalışmaları sürdürmesinin doğru ve yerinde olduğu belirtilen bildiride, "Devletimizin Doğu Akdeniz bölgesinde adalet ve hakkaniyet temelinde bir paylaşımının sağlanmasını esas alan ve bu çerçevede milletimizin hak ve menfaatlerini korumak hedefli olarak yürüttüğü her politik girişimi, aldığı her tedbiri, attığı her adımı sonuna kadar desteklediğimizi, her hal ve şartta bu ortak duruşumuzun kararlılıkla devam edeceğini aziz milletimize ve dünya kamuoyuna bildiririz” İfadesi kullanıldı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler