1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Thrace Basin Hayrabolu’da doğalgaz arayacak

Thrace Basin Hayrabolu’da doğalgaz arayacak

Kanadalı Thrace Basin Natural Gas Co. şirketi, Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde üç adet sondaj kuyusu açarak doğalgaz arayacak.

Thrace Basin Hayrabolu’da doğalgaz arayacak

Enerji Günlüğü - Kanadalı Thrace Basin Natural Gas Co. şirketi, Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde üç adet sondaj kuyusu açarak doğalgaz arayacak.

Kanadalı Valeura Energy’nin bağlı ortaklığı olan Thrace Basin Natural Gas (Türkiye) Co. Türkiye Ankara Şubesi, Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesine bağlı Örey, Buzağcı ve Ataköy mahallelerinde bulunan toplam 35.788 hektarlık AR/TGT-PIN- STT/K/F18-D1, D2, D4 nolu ruhsat alanı içerisinde doğalgaz aramayı planlıyor.

2.650.000 TL  lira bedelli proje kapsamında kuyuda yeterli gaz emareleri görüldüğünde muhafaza boruları indirilerek çimentolama yapılacak. Çimento kuruduktan sonra uygun kuyu başı ekipmanı montajı yapılacak ve Kuyu Tamamlama ekibine saha teslim edilecek. Kuyuda yeterli gaz emaresi görülmezse Petrol Kanunu'na ve Çevre Kanun ve Yönetmeliklerine uygun şekilde kuyu kapatılarak lokasyon toplama işlemleri yapılacak. Toplam 90 gün sürmesi planlanan sondaj çalışmalarında 1600 metre kadar ilerlenecek.

Sondaj öncesi yapılan çalışmalar ışığında her bir kuyudan günlük maksimum 50.000- 100.000 m3/gün üretim yapılabileceği tahmin ediliyor. 

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler