1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. TMO Afyon Alkaloidleri Fabrikası GES kapasite arttıracak

TMO Afyon Alkaloidleri Fabrikası GES kapasite arttıracak

TMO Afyon Alkaloidleri Fabrikası’nın elektrik ihtiyacını karşılamak üzere kurulacak olan 2,86 MW kapasiteli bir Güneş Enerji Santrali’nin (GES) kapasitesi 4,29 MW’a çıkarılacak.

TMO Afyon Alkaloidleri Fabrikası GES kapasite arttıracak

Enerji Günlüğü - TMO Afyon Alkaloidleri Fabrikası’nın elektrik ihtiyacını karşılamak üzere kurulacak olan 2,86 MW kapasiteli bir Güneş Enerji Santrali’nin (GES) kapasitesi 4,29 MW’a çıkarılacak.

TMO Afyon Alkaloidleri Fabrikası İşletme Müdürlüğü, Afyonkarahisar İli, Bolvadin İlçesinde yaklaşık 89 bin metrekarelik alanda kuracağı Güneş Enerji Santrali’nde (GES) kapasite artışı planlıyor. Daha önce 2,86 MW kurulu güç olarak projelendirdiği santrale 1,43 MWe güç ilavesi ile toplam kapasiteyi 4,29 MW’a çıkaracak. Kapasite artış projesinin bedeli ise yaklaşık 1 milyon lira olarak öngörülüyor. 

Santralde 12.852 adet panel, 16 adet invertör kullanılacak. Ayrıca üretilen elektriğin ulusal şebekeye verilmesi için proje alanına 2 adet trafo yapılacak. Santralin ürettiği elektrik TMO Afyon Alkaloidleri Fabrikası’nda kullanılacak. 

Enerji Günlüğü 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler