1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. TOGG Gemlik fabrikasının zemin yükseltme işlemi tamamlandı

TOGG Gemlik fabrikasının zemin yükseltme işlemi tamamlandı

ABS Yapı, TOGG’un Gemlik fabrikasındaki zemin yükseltmeye yönelik işlerin tamamlandığını bildirdi.

TOGG Gemlik fabrikasının zemin yükseltme işlemi tamamlandı

Enerji Günlüğü - TOGG’un Gemlik'te bulunan fabrikasının zemin yükseltme işleminin sona erdiği aktarıldı. Planlandığı üzere TOGG, 29 Ekim 2022 tarihinde banttan inecek.

Togg’un, Bursa Gemlik’te yaklaşık 1 milyon 200 bin metrekarelik açık alan üzerinde kurulacak fabrikasının inşaat faaliyetlerinin tamamlanmak üzere olduğu aktarıldı. 29 Ekim 2022’de ilk banttan inmesi planlanan fabrikanın inşaat faaliyetlerinde görev alan  ABS Yapı Elemanları Sanayi Ticaret Limited Şirketi, fabrikanın zemin yükseltme aşamasında sona gelindiğini duyurdu.

ABS Yapı Genel Müdürü Okan Cüntay, konuya ilişkin “Türkiye’nin en prestijli sanayi projesi olan Togg’un Gemlik fabrikasının inşa edileceği arazi, konum açısından ideal bir yerde olmakla birlikte bina temellerinde zemin iyileştirmesi yapılması ve radye temel üzerinde zemin kotunun olası su baskınlarına karşı yükseltilmesi gerekiyordu” ifadelerini kullandı. Cüntay, zemin yükseltme işlemi için kendi üretimleri olan ABS dolgu kör kalıplarının kullanıldığına vurgu yaparak kırılma ve çatlama risklerine karşı önlem alındığını kaydetti.

GÜVENLİ BİR ZEMİN TEMİNATI VERİLDİ

Okan Cüntay, 6 ay süren etüt çalışmalarının ardından inşasına başlanan proje kapsamında kör kalıpların kullanıldığı 160 bin metrekarelik alana ve zemin iyileştirme sürecine dair değerlendirmelerinin akabinde, TOGG fabrikası için güvenli bir zemin teminatı verdi. Cüntay konuşmasını, “Türkiye’nin ilk yerli elektrikli otomobili güvenli ve ekonomik bir zemine kavuştu” sözleriyle tamamladı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler