1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TP taşıma hat borusu üretimi için ARGE ortağı arıyor

TP taşıma hat borusu üretimi için ARGE ortağı arıyor

TP, cam elyafı filaman boru ürettirmek üzere ArGe ortağı arıyor.

TP taşıma hat borusu üretimi için ARGE ortağı arıyor

Enerji Günlüğü - TP, cam elyafı filaman boru ürettirmek üzere ArGe ortağı arıyor.

Türkiye Petrolleri (TP) Genel Müdürlüğü, arama ve üretim faaliyetlerinde kullandığı ve Türkiye'de imalatı bulunmayan, yurtdışından temin edilen malzemelerin tasarım ve imalatına yönelik özel sektör firmaları ile birlikte ArGe çalışmaları gerçekleştirmek üzere proje ortağı arıyor. 

Proje kapsamında ilk 12 ay içinde cam elyafı filaman malzeme ile taşıma hat borusu üretimi amaçlanıyor. Elde edilecek ürün; API 15HR en güncel tarihli standardına uygun, 65 Cº çalışma sıcaklığında, 900 psi çalışma basıncında, taşınacak akışkanların kimyasal etkisine mukavim, 4” nominal çaplı hat boruları olacak. Bağlantı elemanları da aynı standarda uygun olarak imal edilecek. 

İstekli firmaların bağımsız bir ar-ge birimi ile kalite kontrol birimi bulunması; ayrıca bir kalite kontrol mühendisi ile bir ArGe mühendisi çalıştırması; ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi veya API Q1 Kalite Yönetim Sistemleri Sertifikasına sahip olması gerekiyor. 

Elde edilecek prototipin de API sertifikası (15HR 4th Edition, February 2016 Effective Date: August 1, 2016 Errata 1, August 2016, Errata 2 January 2021) alması şartı aranacak. İlan tarihine kadar API tarafından güncelleme yapılırsa en son versiyona göre imalat yapılacak. 

Başvurular en geç 02 Ağustos 2021 günü saat 16.00’ya kadar Türkiye Petrolleri Genel Müdürlüğüne yapılacak. 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler