1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Tüketici elektrik – gaz sözleşmelerini iptal edebilecek

Tüketici elektrik – gaz sözleşmelerini iptal edebilecek

Enerji Günlüğü - Tüketici haklarıyla ilgili kanun tasarısında son aşamaya gelindi. Yeni tüketici yasa taslağında elektrikten, telefon sözleşmelerine...

Tüketici elektrik – gaz sözleşmelerini iptal edebilecek

Enerji Günlüğü - Tüketici haklarıyla ilgili kanun tasarısında son aşamaya gelindi. Yeni tüketici yasa taslağında elektrikten, telefon sözleşmelerine kadar geniş bir yelpazede tüketici lehine düzenlemeler yer alıyor. Yeni düzenlemeyle birlikte tüketiciler, süresi 1 yıldan uzun olan elektrik, gaz, internet ve telefon sözleşmelerini istedikleri zaman feshedebilecek.

Süresi 1 yıldan az olan belirli süreli abonelik sözleşmelerini ise satıcı veya sağlayıcının sözleşmede değişiklik yapması halinde feshetme hakkına sahip olacak. Aboneliğe son verme isteği yönetmelikle belirlenecek süreler içinde yerine getirilmezse, abonelikten faydalanılmış olsa dahi tüketiciden herhangi bir bedel talep edilemeyecek. Feshin, sözleşmenin kurulmasından daha ağır şartlara bağlanamayacağı kuralı getirilecek. Düzenlemeyle birlikte,  kampanyalı sözleşmelerden "vazgeçilemez" dayatması da ortadan kalkacak.

Önceki ve Sonraki Haberler