1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TürkAkım Fotoğraflarla Kıyıköy sergisini Taksim Metro’da açtı

TürkAkım Fotoğraflarla Kıyıköy sergisini Taksim Metro’da açtı

TürkAkım Projesi’nin karaya çıkış noktası olan Kıyıköy’ün ekonomik refahı ve turizm potansiyelinin geliştirilmesine yönelik çalışmalardan olan Fotoğraf Atölyesi ilk sergisini açtı.

TürkAkım Fotoğraflarla Kıyıköy sergisini Taksim Metro’da açtı

Enerji günlüğü - TürkAkım Projesi’nin karaya çıkış noktası olan Kıyıköy’ün ekonomik refahı ve turizm potansiyelinin geliştirilmesine yönelik çalışmalardan olan Fotoğraf Atölyesi ilk sergisini açtı. 

Kıyıköy Fotoğraf Atölyesi, 45 kişinin fotoğraflarından oluşan sergisini Taksim Metro İstasyonu’nda açtı. Kıyıköy, Rusya’dan Türkiye ve Avrupa’ya doğalgaz taşıyacak olan TürkAkım Projesi’nin karaya çıkış noktası. Kıyıköy Fotoğraf Atölyesi ise Kıyıköy’ün ekonomik refahının ve turizm potansiyelinin geliştirilmesine yönelik yerel yatırımlardan biri. 

Sergide Kırklareli’nin sahil beldesi Kıyıköy’ün doğal ve tarihi güzellikleri, bölge sakinlerinin objektifine yansıdığı haliyle sergileniyor. Sergi, TürkAkım Projesi tarafından düzenlenen eğitim programı sonunda çekilen karelerden oluşuyor. 

Sergide 15’i çocuk olmak üzere 45 Kıyıköy sakinine ait fotoğraflar bulunuyor. Atölye’deki eğitim programı, tecrübeli foto muhabiri Osman Örsal tarafından gerçekleştirildi. 

TürkAkım Sözcüsü Aslı Esen “Fotoğraflarla Kıyıköy Projesi, beldenin başlıca geçim kaynaklarından olan turizm sektörünü geliştirmeye yönelik girişimlerimizden biri. Turizm alanındaki yatırımlarımız kapsamında küçük işletmelere hibe programı hazırladık. Ayrıca Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’yle ortaklaşa gerçekleştirilen eğitimlerle basılı materyal, internet sitesi ve sosyal medyada tanıtım faaliyetleri gibi çalışmalar yürüttük. Kıyıköy’ün güzelliklerini İstanbullulara kendi sakinlerinin gözünden tanıtmak amacıyla düzenlediğimiz bu sergide bize evsahipliği yapan Metro İstanbul AŞ’ye de teşekkür borçluyuz” dedi.

Sergi 25 Kasım 2019 tarihinde dek Taksim Metro İstasyonunda görülebilecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler