1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TürkAkım'ın iki hattı da gaz ile dolduruldu

TürkAkım'ın iki hattı da gaz ile dolduruldu

Rus doğalgazını Karadeniz üzerinden Türkiye'ye ve sonrasında Avrupa'ya taşıyacak TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı’nın iki kolu doğalgaz ile dolduruldu.

TürkAkım'ın iki hattı da gaz ile dolduruldu

Enerji Günlüğü - Rus doğalgazını Karadeniz üzerinden Türkiye'ye ve sonrasında Avrupa'ya taşıyacak TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı’nın iki kolu doğalgaz ile dolduruldu.

Rus kamu doğalgaz şirketi Gazprom, TürkAkım'ı oluşturan iki boru hattının da doğalgaz ile doldurulduğunu duyurdu. Gazprom’dan yapılan basın açıklamasında, “Programa uygun olarak açılışı 2019’un sonuna kadar yapılması gereken TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı’nın işletmeye alınması öncesinde gerekli devreye alma faaliyetleri tamamlanma aşamasında. Şu anda, Anapa’nın yakınındaki kıyı tesislerinden Türkiye kıyı şeridindeki Kıyıköy alım terminaline kadar her iki kol gazla doldurulmuş durumda” denildi. 

Gazprom yaptığı açıklamada, TürkAkım'ın boru hatlarına gaz verecek olan Russkaya Kompresör İstasyonu'nun faaliyete geçmeye hazır olduğunu ve hatlardan gaz pompalanmaya yıl sonuna kadar başlanacağını bildirdi.

TürkAkım, her biri 15.75 milyar metreküp doğalgaz kapasiteli olan birbirine paralel 2 ayrı boru hattından oluşuyor. Bu hatların biri Türk pazarının ihtiyaçları, diğeriyse Güney ve Güneydoğu Avrupa'daki tüketicilere gaz tedarik edecek. TürkAkım doğalgaz boru hattının yılsonuna kadar devreye alınması planlanıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler