1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türkiye 2020’de karasularında 5 sondaj kuyusu açacak

Türkiye 2020’de karasularında 5 sondaj kuyusu açacak

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’nin sondaj gemileri ile önümüzdeki yıl 5 adet kuyu açarak petrol ve doğalgaz aramacılığında aktif bir strateji izleyeceğini söyledi. 

Türkiye 2020’de karasularında 5 sondaj kuyusu açacak

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’nin sondaj gemileri ile önümüzdeki yıl 5 adet kuyu açarak petrol ve doğalgaz aramacılığında aktif bir strateji izleyeceğini söyledi. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 2020 yılı bütçesinin görüşmeleri kapsamında yaptığı değerlendirmede,  “2019 yılının ilk dokuz ayında 117 adet petrol arama, üretim ve tespit kutusu açılmış olup, toplam 250 metre sondaj yapılmıştır. Milli gemilerimiz ile 2020 yılı içerisinde 5 adet kuyu açarak petrol ve doğalgaz aramacılığında aktif bir strateji izleyeceğiz" dedi. 

TANAP 30 KASIM’DA AVRUPALI TÜKETİCİLERLE BULUŞACAK

Dönmez ayrıca TANAP’ın Avrupa’ya gaz arz edecek kısmının çalışmalarının da tamamlandığını belirterek, “30 Kasım 2019 tarihinde gerçekleştirilecek olan TANAP Avrupa bağlantısı açılış töreni ile Azeri gazını Avrupalı tüketicilerle buluşturmuş olacağız” dedi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler