1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türkiye LNG ihracına başladı, ilk satış Aygaz’dan

Türkiye LNG ihracına başladı, ilk satış Aygaz’dan

Aygaz Doğal Gaz, sıvılaştırılmış doğalgazın Türkiye’den ihracatını yapan ilk şirket oldu.

Türkiye LNG ihracına başladı, ilk satış Aygaz’dan

Enerji Günlüğü - Aygaz Doğal Gaz, sıvılaştırılmış doğalgazın Türkiye’den ihracatını yapan ilk şirket oldu.

Boru hattı şebekesi üzerinten doğalgaz satan, boru hattına henüz bağlanmamış kullanıcılara ise sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ulaştıran ve satan Aygaz, Türkiye’den LNG ihracatı gerçekleştiren ilk şirket oldu. Komşu ülkelerden gelen yoğun LNG talebi üzerine çalışmalarını genişleten Aygaz Doğal Gaz, ilk ihracatını karayolu ile Bulgaristan’a yaptı.

Aygaz Doğal Gaz, bu ihracatıyla doğalgaz satışının yanısıra ekipman tedarikçilerinin de yurtdışı pazarlara açılmasına ve yurtiçinde sahip olunan bilgi ve tecrübenin dış pazarlara aktarılmasına imkân yaratarak, Türkiye ekonomisine katkı sağlıyor.

Doğalgazın atmosferik basınçta yaklaşık olarak -162oC’ye soğutulması ile elde edilen bir yakıt olan LNG, ulusal iletim şebekesi veya şehiriçi dağıtım sistemi üzerinden boru hattıyla doğalgazın henüz ulaşmadığı bölgelerdeki tüketicilere iletiliyor.

AYGAZ DOĞAL GAZ HAKKINDA

2004 yılında kurulan Aygaz Doğal Gaz halen; boru hatları üzerinden serbest tüketicilere doğalgaz satarken, boru hatları üzerinden doğalgaz kullanamayan tüketicilere de özel taşıma araçları ile LNG’nin toptan satışını yapıyor. Şirketin faaliyet alanları, Türkiye içinden ve/veya dışından doğalgaz satın almak, Türkiye içinde ve/veya dışında doğalgaz satmak ve pazarlamak, doğalgazın depolanması ve modülasyonu için gerekli düzenlemeleri yapmanın yanısıra, Türkiye’de doğalgaz piyasasında liberalleşme ve yeniden yapılanma fırsatlarını aktif bir şekilde değerlendirmek ve yeni iş fırsatlarını takip etmek, bu faaliyetleri yapmak için gereken işletme ve tesisleri kurmak.

Önceki ve Sonraki Haberler