1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Türkiye’nin 10 yıllık elektrikli ulaşım yol haritası çıkarıldı

Türkiye’nin 10 yıllık elektrikli ulaşım yol haritası çıkarıldı

Türkiye’nin elektrikli ulaşım alanında önümüzdeki on yılda gelişim sağlanması için öncelikle belirsizlikleri kaldıracak uygulamaların teşviki ve kanuni düzenlemeler ile işbirliği ve kamu desteğinin öne çıktığı kaydedildi.

Türkiye’nin 10 yıllık elektrikli ulaşım yol haritası çıkarıldı

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin elektrikli ulaşım alanında önümüzdeki on yılda gelişim sağlanması için öncelikle belirsizlikleri kaldıracak uygulamaların teşviki ve kanuni düzenlemeler ile işbirliği ve kamu desteğinin öne çıktığı kaydedildi.

TEHAD ve EY Türkiye işbirliğinde gerçekleştirilen “Türkiye 2030 Elektrikli Ulaşım Yol Haritası Çalıştayı’nın sonuç raporu yayınlandı. Çalıştayda, Akü-Batarya Teknolojileri ve Elektrik Depolama, Dijitalleşme ve Tüketici Kullanım Alışkanlıkları, Şebeke Alt Yapısı, Şarj istasyonları ve Otomotiv Yan Sanayi olmak üzere 5 ana konuda mevcut engeller belirlendi.  Bu ana konularda yaşanan engeller ve kısa, orta ve uzun vadeli olası aksiyon planları değerlendirildi. 

Buna göre, TEHAD kurucusu Berkan Bayram, Çalıştay ana başlıklarında ortaya çıkan engeller ve bunlara getirilen aksiyonların tanımlanmasında ortak görüşlerin şu şekilde önceliklendirildiğini belirtti:

* Kanuni düzenlemelerin gerekliliği,
* Belirsizliklerin ortadan kaldırılmasını sağlayacak uygulamaların teşvik edilmesi,
* Yeni teknolojilerde yerel üretimin desteklenmesi,
* Sektörel paydaşlar arasında işbirliği ve iletişimin kuvvetlendirilmesi,
* Yerel yönetim ve kamunun destek vermesi
* İlgili konularda kamu tarafında muhatapların belli olması.”

Önceki ve Sonraki Haberler