1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Türkiye`nin enerji üretimi arttı

Türkiye`nin enerji üretimi arttı

Enerji Günlüğü – Türkiye'nin enerji üretimi Ağustos ayında bir önceki yıla göre % 6.8 arttı.Türkiye İstatistik Kurumundan(TÜİK) yapılan açıklamaya...

Türkiye`nin enerji üretimi arttı

Enerji Günlüğü – Türkiye'nin enerji üretimi Ağustos ayında bir önceki yıla göre % 6.8 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumundan(TÜİK) yapılan açıklamaya göre, Ağustos ayında enerji üretiminde mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış verilerle aylık bazda yüzde 1,0 düşüş, takvim etkisinden arındırılmış verilerle yıllık bazda yüzde 6,8 artış oldu.

SANAYİ ÜRETİM ENDEKSİ

TÜİK verilerine göre takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi, ağustosta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,2 arttı. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise temmuza göre yüzde 1,4 azaldı.

İmalat sanayi sektörü endeksi mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış hesaplamada, ağustosta bir önceki aya göre yüzde 2 azaldı, madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 3,5, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi de yüzde 0,3 arttı.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi, ağustosta bir önceki aya göre yüzde 1,4 azalırken, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 5,2 artış gösterdi. Piyasada beklenti yüzde 4,9 artış olacağı yönündeydi.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde ağustosta yıllık bazda, madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 11,3, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 4,3 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi de yüzde 7,7 arttı.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler