1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türkmenler doğalgaza tam 10 kat zam yaptı

Türkmenler doğalgaza tam 10 kat zam yaptı

Enerji Günlüğü - Türkmenistan'da ücretsiz kullanım sınırını aşanlardan alınan doğalgaz üçreti 10'a katlandı. 50 metreküpün üzerindeki her bir...

Türkmenler doğalgaza tam 10 kat zam yaptı

Enerji Günlüğü - Türkmenistan'da ücretsiz kullanım sınırını aşanlardan alınan doğalgaz üçreti 10'a katlandı. 50 metreküpün üzerindeki her bir metreküplük doğalgazdan 2 manat (yaklaşık 70 dolar/sent) yerine artık 7 dolar (20 manat) alınacak. 

Türkmenistan, ucuz enerji ülkesi imajını giderek yitiriyor. Ülkede daha önce konutlarda kişi başına 50 metreküpe kadarlık gaz tüketimi ücretsiz, bunun üzerindeki kullanım ise cüzi bir ücrete tabi idi.

Türkmenistan, konutlarda kullanılan kişi başına 50 metreküplük doğalgaz tüketiminin üzerindeki her 1 metreküplük doğalgaz için alınan 2 manatlık (yaklaşık 70 cent) ücreti, Şubat ayı başı itibariyle 20 katına çıkardı.

Bundan böyle Türkmenistan'da konutlarda tüketilen doğalgazın, ilk 50 metreküpü aşan kısmının her bir metreküpü için 20 manat, yni yaklaşık 7 dolar olarak uygulanacak.

Türkmenistan'da araç başına aylık 120 litre yakıt bedava kullanılırken,, konutlarda kişi başına 35 kilovattsaat elektrikten de ücret alınmıyor. Ülkede su kullanımı da bedava...

Önceki ve Sonraki Haberler