1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türkoğlu: İTEP’i doğal gaz piyasasında da uygulayacağız

Türkoğlu: İTEP’i doğal gaz piyasasında da uygulayacağız

EPİAŞ Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu, İTEP modelinin ileri tarihli ürünlerin geliştirilerek doğalgaz piyasasında da vadeli ürünlerin hizmete açılması için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Türkoğlu: İTEP’i doğal gaz piyasasında da uygulayacağız

Enerji Günlüğü - EPİAŞ Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu, İTEP modelinin ileri tarihli ürünlerin geliştirilerek doğalgaz piyasasında da vadeli ürünlerin hizmete açılması için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

4.Enerji Ticareti ve Tedariği Zirvesi’nin (ISTRADE 2019) ikinci gününde gerçekleşen “Bölgesel Doğal Gaz Ticareti” panelinde konuşma yapan EPİAŞ Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu, ileri tarihli ürünlerin geliştirilerek İTEP modelinin doğalgaz piyasasında da vadeli ürünlerin hizmete açılması için çalışmalar yapıldığını ve bu konuyla ilgili olarak Bakanlıkla ve EPDK ile temas halinde olduklarını söyledi. 

TİCARET MERKEZİ OLMAK İÇİN ALTYAPI OLUŞTURULDU

Piyasaların güvenilir, şeffaf ve adil olması hedefiyle EPİAŞ’ın adımlarını attığını dile getiren Türkoğlu, bu amaçla Şeffaflık Platformu’nun önemini vurgulayarak, doğalgaz piyasası verilerinin de Şeffaflık Platformu’nda yayınlandığını belirtti. Türkoğlu, konuşmasında “BOTAŞ, baş döndürücü çalışmalar yaparak, bağlantı kapasitesini arttırdı, FSRU ve yer altı depolama çalışmaları ile hem arz güvenliği artırıldı hem de ticaret merkezi olunması için gerekli alt yapılar oluşturuldu. Keza EPDK da sürekli olarak gerekli düzenlemeler yaptı.” ifadelerini kullandı. 

Türkoğlu ayrıca “EPİAŞ olarak piyasada fiyatı oluşacak bütün ürünlerin spot ve vadeli, bizim bünyemizde işlem görmesini isteriz” diyerek düşüncelerini ifade etti. 

Önceki ve Sonraki Haberler