1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ukrayna da kaya gazına sarılacak

Ukrayna da kaya gazına sarılacak

Enerji Günlüğü - Enerji konusundaki dışa bağımlılığını azaltma çabalarına giren Ukrayna da, ABD ve Kanada gibi kurtuluşu kaya gazında arayacak....

Ukrayna da kaya gazına sarılacak

Enerji Günlüğü - Enerji konusundaki dışa bağımlılığını azaltma çabalarına giren Ukrayna da, ABD ve Kanada gibi kurtuluşu kaya gazında arayacak. ABD ve Kanada'daki çalışmaları incelediklerini açıklayan Ukrayna Başbakanı Mykola Azarov, ABD'nin kaya gazı kozunu kullanarak Katar'dan LNG alımına son vermesini de örnek olarak gösterdi.Azarov, ülkesindeki kaya gazıyla ilgili gelişmeleri takip eden çevresel koruma önlemlerin önemine vurgu yaptı. Çevre için en yüksek koruma önlemlerinin alınmış olduğunu söyleyen Başbakan Azarov’un Facebook hesabından yaptığı açıklama, başbakanlığın resmi internet sitesinden de doğrulandı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin kaya gazı konusunda kendine yetebilen bir noktaya geldiği için Katar’da sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) alımını durdurduğunu hatırlatan Azarov, Kanada’nın da aynı uygulamaya başvurduğunu kaydetti. “Biz de onların deneyimini ve kaya gazını çıkarırken çevreye verdiği etkileri inceledik” diyen Azarov, “Elbette hemen her sanayi kuruluşunun olduğu gibi bu işlemlerin de bazı çevresel sorunları ve tehditleri var ancak hem sanayicilerin hem de teknolojinin görevi bu riskleri minimuma indirmektir” diye yazdı. Azarov, şirketlerin, Birleşik Devletler ve Kanada’da bu problemleri çözmeyi başarması halinde, Ukrayna’da da kayı gazı çıkarılması konusunda çevresel her türlü korumanın sağlanması için hiçbir engel kalmayacağını söyledi.

AVRUPA’DAN GAZ ALIMINDA SON DÖNEMEÇ

Ajansların verdiği bilgiye göre, Ukrayna hükümeti, Macaristan ve Slovakya üzerinden Avrupa’dan gaz alımı projesini bu yılın ilk çeyreğinde şekillendirmeyi planlıyor. Ukrayna Enerji Bakanı Eduard Stavitsky, Avrupa’dan gaz ihracı konusunda hala çözülmesi gereken bazı teknik sorunlar bulunduğunu dile getirdi. Stavitsky, “Slovakya’ya bazı teknik sorunlar yaşanıyor ancak Macaristan cephesinde hemen her konuda anlaşmaya varıldı. Avrupa’dan gaz alımı konusundaki müzakereler tamamlanmak üzere” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler