1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Ukraynalı şirket Türkiye`ye nükleer ekipman tedarik edecek

Ukraynalı şirket Türkiye`ye nükleer ekipman tedarik edecek

Enerji Günlüğü - Ukraynalı Energomashspetsstal şirketi Türkiye'ye kurulması planlanan nükleer tesisler için ekipman tedarik edecek.Türkiye Atom Enerjisi...

Ukraynalı şirket Türkiye`ye nükleer ekipman tedarik edecek

Enerji Günlüğü - Ukraynalı Energomashspetsstal şirketi Türkiye'ye kurulması planlanan nükleer tesisler için ekipman tedarik edecek.

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) bir açıklama yaparak, Ukrayna’nın Kramatorsk şehrinde yerleşik Energomashspetsstal Public Joint Stock Company firmasına 5 yıl süre ile imalatçı onayı verdiğini duyurdu.

TAEK tarafından 28 Mayıs 2015 tarihli ve 29369 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Nükleer Tesisler için Ekipman Tedarik Sürecine ve İmalatçıların Onaylanmasına İlişkin Yönetmelik kapsamında gerçekleştirilen ilk imalatçı onayı süreci tamamlandı.

Açıklamada, "Ukrayna’nın Kramatorsk şehrinde yerleşik Energomashspetsstal Public Joint Stock Company firmasının 09.12.2015 tarihinde yaptığı başvuru yapılan değerlendirmeler sonucu uygun bulunuş ve firmaya 11 Ocak 2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 5 yıl süre ile İmalatçı Onayı verilmiştir." denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler