1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Uzun: Gaz arzında sıkıntı beklemiyoruz

Uzun: Gaz arzında sıkıntı beklemiyoruz

Enerji Günlüğü - Enerya Genel Müdürü Aslan Uzun, kış sezonunda doğalgaz arzında bir sıkıntı beklemediklerini söyledi. Uzun, güvenli doğalgaz kullanımı...

Uzun: Gaz arzında sıkıntı beklemiyoruz

Enerji Günlüğü - Enerya Genel Müdürü Aslan Uzun, kış sezonunda doğalgaz arzında bir sıkıntı beklemediklerini söyledi. Uzun, güvenli doğalgaz kullanımı konusunda tüketicilere bazı uyarılarda bulundu.

Türkiye enerji sektörünün önde gelen oyuncularından Enerya'nın Genel Müdürü Aslan Uzun, doğalgaz dağıtım sektörünün her yıl artan abone sayısıyla büyümeye devam ettiğini belirtti. Doğalgaz dağıtım piyasasının önümüzdeki kış sezonu için hazır olduğunu belirten Uzun şöyle dedi:

"Doğal gaz dağıtım sektörü açısından baktığımızda abonelerimizin memnuniyetine odaklı kaliteli hizmet anlayışının devam ettirilmesi için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Abonelerimizin kesintisiz ve güvenli şekilde doğal gaz kullanmalarının geçen senelerde olduğu gibi bu sene de sağlanması için ilgili kuruluşlarla koordineli olarak çalışıyoruz ve herhangi bir arz sorunu yaşanmasını beklemiyoruz."

BASİT TEDBİRLER ÖNEMLİ

Aslan Uzun, kış sezonuna girilirken doğalgazın güvenli ve ekonomik kullanımına ilişkin abanelere bazı uyarılarda da bulundu. Alınması gereken basit tedbirlerin, abonelerin gerek can ve mal güvenliğinin koruduğunu, gerekse de enerji tasarrufu açısından büyük öneme sahip olduğunu belirten Uzun şöyle devam etti:

"Öncelikli olarak kullanılan yakıcı cihazların yıllık temizlikleri ve yıllık bakımları yetkili servisler tarafından yapılmalı. Ayrıca havalandırma menfezi kesinlikle kapatılmamalı, yakıcı cihazlar oksijen akışıyla güvenli ve verimli olarak çalışmalı. Havalandırma menfezinin kapatılması cihaza gelen oksijen akışını keseceğinden karbon monoksit zehirlenmesine sebep olabilmekte ve aynı zamanda doğal gaz tüketimini de artırır. Doğal gaz kullanıcıları ömrü dolan yakıcı cihaz ve baca bağlantılarını değiştirmeli, yakıcı cihazların bulunduğu odalarda asla uyumamalı. Ortamdan gaz kokusu alınırsa öncelikle sayaç önünde bulunan ana vana kapatılmalı, kapı ve pencereler açılarak ortam havalandırılmalı, yakıcı cihazların tamamı kapalı konuma getirildikten sonra ortam terkedilerek 187 Doğal Gaz Acil Hattı aranmalı. Doğal gaz kurallara uygun olarak kullanıldığında en temiz ve güvenli enerji kaynağıdır."

Önceki ve Sonraki Haberler