1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Verusa halka arz geliriyle enerji şirketi alacak

Verusa halka arz geliriyle enerji şirketi alacak

Enerji Günlüğü - Girişim sermayesi şirketi Verusa Holding, hisselerinin yüzde 35'ini halka arz ederek, elde edeceği gelirle enerji ve petrokimya alanlarında...

Verusa halka arz geliriyle enerji şirketi alacak

Enerji Günlüğü - Girişim sermayesi şirketi Verusa Holding, hisselerinin yüzde 35'ini halka arz ederek, elde edeceği gelirle enerji ve petrokimya alanlarında faaliyet gösteren şirketlere yatırım yapacak.
Yatırım yaptığı şirketlerin malÎ yapılarını güçlendirerek ve yönetim desteği sağlayarak organik ve inorganik büyümelerine katkıda bulunan girişim sermayesi şirketi Verusa Holding, halka açılmak için İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na başvurdu. Şirket, hisselerinin 7 milyon dolar nominal tutarlı kısmını halka arz edecek. Halka arz sonrası şirketin ödenmiş sermayesi 20 milyon liraya ulaşacak. Verusa Holding, halka arzdan elde edeceği gelirle enerji, telekomünikasyon, petrokimya, demir-çelik, IT ve finans sektörlerindeki iştirak portföyünü artırmayı planlıyor.
Verusa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ünal, kurumun halka arzla yeni yatırımlar için kaynak yaratmanın yanı sıra şeffaflaşma ve kurumsallaşma sürecini de tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler