1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Volkswagen bütçesinin yarısını elektrikli araçlara ayırdı

Volkswagen bütçesinin yarısını elektrikli araçlara ayırdı

Almanya merkezli otomotiv şirketi Volkswagen, önümüzdeki 5 yıllık yatırım bütçesinin yarısına denk gelen 86 milyar dolarlık kısmını elektrikli araç, araç içi yazılım ve otonom sürüş altyapılarına harcayacak.

Volkswagen bütçesinin yarısını elektrikli araçlara ayırdı

Enerji Günlüğü - Almanya merkezli otomotiv şirketi Volkswagen, önümüzdeki 5 yıllık yatırım bütçesinin yarısına denk gelen 86 milyar dolarlık kısmını elektrikli araç, araç içi yazılım ve otonom sürüş altyapılarına harcayacak.

Dünyanın en büyük otomobil üreticisi konumunda bulunan Almanya merkezli otomotiv grubu Volkswagen, Avrupa Birliği’nin karbon emisyonu ve yeşil teknolojiler hedefleri kapsamında yeşil teknoloji geleceği için kolları sıvadı. Şirket önümüzdeki 5 yıllık yatırım bütçesi olan 177 milyar doların neredeyse yarısına denk gelen 86 milyar dolarlık kısmını tamamen elektrikli araç, araç içi yazılım ve otonom sürüş altyapılarına harcayacağını açıkladı. 

BÜTÇE ÜÇ ALANDA HARCANACAK

Elektrikli araç üretimi dışında 86 milyar dolarlık yatırımın yaklaşık 32 milyar dolarını araç ve fabrika yazılımları oluşturuyor. Bu kapsamda Volkswagen bir yandan araçlarına çok daha gelişmiş ve diğer cihazlarla entegre bir işletim sistemi geliştirmeyi, bir yandan da araçlarının otonom sürüş kabiliyetlerini önemli ölçüde artırmayı hedefliyor. 

Şirketin üçüncü yatırım kolunu ise fabrikalar oluşturuyor. Şirket, dünya genelinde bulunan yaklaşık 120 fabrikasını daha verimli bir üretim hedefiyle bulut sistemleri üzerinden birbirine bağlamayı amaçlıyor.

Volkswagen, 2015 yılında Dieselgate Skandalı olarak da geçen skandalla karbon emisyon ve yeşil teknoloji konularında otomotiv şirketleri arasında en çok tartışılan şirketlerden biri olmuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler