1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yaptırımlar Rusya`da enerji kazalarını arttırabilir

Yaptırımlar Rusya`da enerji kazalarını arttırabilir

Enerji Günlüğü - Rusya'nın, yaptırım uygulandığı için enerji kazalarına neden olabilecek olan enerji çıkarımında kullanılan cihazların ithal ikamesini...

Yaptırımlar Rusya`da enerji kazalarını arttırabilir

Enerji Günlüğü - Rusya'nın, yaptırım uygulandığı için enerji kazalarına neden olabilecek olan enerji çıkarımında kullanılan cihazların ithal ikamesini geliştirmesi gerektiği belirtildi.

Rusya Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Nikolay Patruşev, Batılı ülkelerin enerji sektöründe ileri teknoloji ürünlerin Rusya'ya satışına getirdikleri sınırlama nedeniyle enerji üretiminde kazaların artabileceğine dikkat çekerek, bu ürünlerin ithal ikamesinin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Patruşev, "Enerji çıkarımında kullanılan cihazların aşınmasında problemler var. Bazı bölgelerde bu yüzde 45-50 seviyesinde. Bu petrol ve enerji sektöründe kazaların artmasına neden olabilir. Bu ürünlerin ithal ikamesinin geliştirilmesi gerekiyor." dedi.

Rusya'nın küresel piyasalarda oluşan petrol ve doğalgaz fiyatlarına bağımlı ekonomik yapısının ulusal güvenlik açısından tehdit oluşturduğunu belirten Patruşev, ABD ve Avrupa'nın uyguladığı yaptırımlara dikkat çekti.

Ukrayna krizi nedeni ile bir çok Batılı ülkenin Rusya'ya enerji sektöründe ileri teknoloji ürünlerin satışına sınırlama getirdiğini hatırlatan Patruşev, Rusya'nın Arktik bölgesindeki çıkarlarını korumasını engellemek ve rekabetçi yapısını kırmak için yaptırımlar uygulandığını kaydetti.

Ukrayna'da iç savaşın yaşanmasında dahli olduğu gerekçesi ile Batılı ülkeler Rusya enerji, finans ve savunma sektörlerini hedef alan yaptırımlar uygulamaya koymuştu. Rusya özellikle Arktik bölgesi ve açık denizlerde petrol çıkarımında kullanılan ileri teknoloji ürünlerin ithalatını yapamıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler