1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yaşar Arslan üçüncü kez GAZBİR Başkanı

Yaşar Arslan üçüncü kez GAZBİR Başkanı

Yaşar Arslan GAZBİR Genel Kurulu’nda üçüncü kez Başkan seçildi. 

Yaşar Arslan üçüncü kez GAZBİR Başkanı

Enerji Günlüğü – Yaşar Arslan GAZBİR Genel Kurulu’nda üçüncü kez Başkan seçildi. 

Ankara Bilkent Otel’de toplanan Türkiye Doğalgaz Dağıtıcıları Birliği GAZBİR Genel Kurulu’nda Yaşar Arslan üçüncü kez Başkan seçildi. 

İki dönemdir GAZBİR Başkanlığı görevini sürdüren Yaşar Arslan, 1959 yılında Çankırı, Ilgaz’da doğdu. Haydarpaşa Lisesinde parasız yatılı olarak 6 yıl okudu ve İstanbul Teknik Üniversitesi Metalurji Fakültesi’nden 1982 yılında mezun oldu. Çalışma hayatına 1982 yılında Krom Çelik Fabrikası’nda işletme mühendisi olarak başlayan Arslan, yedek subaylık döneminde Kara Harp Okulu Makine Grubunda öğretim görevlisi olarak malzeme, NDT, kaynak teknolojisi konularında çalışmalar yaptı. 

Yaşar Arslan daha sonra; 1985’te Emaş AŞ’de 3 yıl işletme şefi, 1987’de Suudi Arabistan Al-Fahd Est Şirketinde sırasıyla şantiye şefi ve işletme müdürü pozisyonlarında 5 yıl süreyle çalıştı. İGDAŞ’ta proje uzmanlığı, yapım kontrol müdürlüğü ve Ar-Ge müdürlüğü görevlerinde yer alarak, İstanbul Doğal Gaz Projesi’nde 5 yıl süre ile çalıştı. 

1996 yılı başında Vinsan’da proje müdürlüğü görevine başlayan Arslan, burada Fransız SAE, Sofregaz ve Gaz de France ile İzmit Şehri Doğal Gaz Projesi, Alman Lurgi ile İzmit Çevre Entegre Projesi (Atık Su Arıtma, Çöp Depolama, Katı Atıklardan Enerji Üretimi), Fransız Degremont ile Marmaris Çevre Entegre Projesini (İçme Suyu Barajı, İsale Hatları, İçme Suyu Arıtma Tesisi, Katı Atık Depolama, Atık Su Arıtma, Atık Su Terfi İstasyonu, Atık Su Boru Hatları) yürüttü. 

2003 yılında Yapısal Ltd’de Koordinatörlük göreviyle Erzurum İçme Suyu Projesi, Çorlu Arıtma ve Doğal Gaz Projeleri görevlerinde de bulunduktan sonra, 2004 yılında Anadolu Doğal Gaz Dağıtım AŞ’de (ADAŞ) Genel Koordinatör ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı görevleri ile çalışmaya başladı. Daha sonra 2010 yılında Aksa Doğal Gaz Dağıtım ve Ticaret Grup Başkanlığı’na getirildi. 

Halen Kazancı Holding bünyesinde faaliyet gösteren 20 Doğalgaz Dağıtım, 2 Elektrik Dağıtım, 2 Doğalgaz Toptan, CNG ve LNG Şirketleri’nde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO olarak görev yapıyor. 

Yürüttüğü görevler süresince, Endüstriyel Gaz Kullanımı ve Montaj Prensipleri ve Doğalgaz Şirketleri İçin Operasyon Eğitimi, Sevkiyat ve Kontrol Yönetimi, Sözleşme Yönetimi, Fizibilite, Ölçüm Teknolojisi, İleri Tekniklerle İşletme, Kalite Kontrol, Çelik Borularda Korozyon, Yaşlanma ve Kükürdün Etkisi, Canlı Bağlantı eğitimleri (Fransa Gas De France Training Center Lyon-Almanya-İtalya-Hollanda ve İngiltere’deki değişik kuruluşlar) konuları da dahil olmak üzere, çalışma konusu ile ilgili çeşitli eğitim ve sertifika programlarına katılan Yaşar Arslan; yurtiçi ve yurtdışında 60’ın üzerinde şehir için Doğalgaz Dağıtım etüd ve fizibilite çalışması yaptı. Doğalgaz sektörü ile ilgili yayımlanmış birçok makalesi olan Arslan, GAZBİR kurucuları arasında bulundu ve 3 dönem Genel Sekreterlik görevi yürüttü. Yaşar Arslan aynı zamanda Elder İcra Kurulu üyesi olarak da görev yapıyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler