1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yavuz sondaj gemisi Kıbrıs sularına ulaştı

Yavuz sondaj gemisi Kıbrıs sularına ulaştı

Türkiye'nin ikinci derindeniz sondaj gemisi Yavuz, sondaj çalışmaları yapacağı Kuzey Kıbrıs açıklarındaki Karpaz kıyılarına ulaştı.

Yavuz sondaj gemisi Kıbrıs sularına ulaştı

Enerji Günlüğü - Türkiye'nin ikinci derindeniz sondaj gemisi Yavuz, sondaj çalışmaları yapacağı Kuzey Kıbrıs açıklarındaki Karpaz kıyılarına ulaştı.

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de, Kuzey Kıbrıs kıyılarında petrol ve doğalgaz arama faaliyetleri çerçevesinde sondaj yapacak olan ikinci gemisi Yavuz, Mersin'in Taşucu limanından hareket ederek Kuzey Kıbrıs'ın Karpaz kıyılarına ulaştı. 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Magosa Körfezi’nde bulunan Karpaz-1 kuyusunda 3.300 metre sondaj derinliğine ulaşacak olan Yavuz, buradaki çalışmalarını yaklaşık 3 ayda tamamlayacak.

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, hafta sonu yaptığı açıklamada Türkiye'nin Kuzey Kıbrıs'tan petrol ve doğalgaz arama ruhsatı alarak bölgeye gönderdiği Yavuz gemisinin bu hafta faaliyetlerine başlayacağını duyurmuştu. 

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından 262,5 milyon dolara satın alınan Türkiye’nin ikinci derindeniz sondaj gemisi Yavuz’un uzunluğu 229,22 metre ve genişliği de 36 metre. 51.283 grostonluk Yavuz’un yüksüz ağırlığı ise 38 bin ton. Yavuz gemisi 10.000 fit derinliğe kadar sondaj yapabiliyor. İlave donanımla bu derinlik 12.000 fite kadar çıkabiliyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler