1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Güney Kıbrıs’tan Yavuz sondaj gemisine kınama

Güney Kıbrıs’tan Yavuz sondaj gemisine kınama

Güney Kıbrıs, Türkiye'nin Kıbrıs adası açıklarına ikinci sondaj gemisi göndermesini egemenliğinin ihlali olduğunu kaydederek kınadı.

Güney Kıbrıs’tan Yavuz sondaj gemisine kınama

Enerji Günlüğü - Güney Kıbrıs, Türkiye'nin Kıbrıs adası açıklarına ikinci sondaj gemisi göndermesini egemenliğinin ihlali olduğunu kaydederek kınadı.

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de, Kuzey Kıbrıs kıyılarında petrol ve doğalgaz arama faaliyetleri çerçevesinde sondaj yapacak olan ikinci gemisi Yavuz, Mersin'in Taşucu limanından hareket ederek Kuzey Kıbrıs'ın Karpaz kıyılarına ulaşması üzerine Kıbrıs Rum yönetiminden kınama geldi. Güney Kıbrıs Devlet Başkanlığı, Türkiye'nin Kuzey Kıbrıs'tan aldığı ruhsat çerçevesinde Karpaz açıklarına ikinci bir petrol ve doğalgaz sondaj gemisi göndermesini kınadı. 

Yapılan açıklamada, "Yapılması planlanan ikinci sondaj çalışması, Birleşmiş Milletler Deniz Hukuku ve Uluslararası Hukuk uyarınca Kıbrıs'ın sahip olduğu egemenlik haklarına yönelik Türkiye'nin tekrar eden ihlallerine bir yenisi olarak eklenmiştir. Bu Kıbrıs Cumhuriyeti'nin egemenliğinin açık bir ihlalidir" ifadeleri kullanıldı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler