1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Yeni Opel Astra tamamen elektrikli olacak

Yeni Opel Astra tamamen elektrikli olacak

Opel, tamamen elektrikli Yeni Opel Astra-e’nin ilk görüntülerini yayınladı.

Yeni Opel Astra tamamen elektrikli olacak

Enerji Günlüğü - Opel tamamen elektrikli ilk station wagon otomobilini 2023 yılında satışa sunacak.

Alman otomobil şirketi Opel, yeni Opel Astra-e'nin ilk görüntülerini yayınladı. Şirket, şimşek logolu yeni marka Opel Astra Sports Tourer-e’nin, bir Alman üreticinin tamamen elektrikli ilk station wagon otomobili olarak tarihe geçtiğini bildirdi.

2028 itibarıyla Avrupa’da tamamen elektrikli bir marka olmaya çalışan Opel, Astra ve Astra Sports Tourer’ın, içten yanmalı motorlara ek olarak ürün gamının üst noktasını oluşturan Astra GSe de dahil olmak üzere elektrikli şarj edilebilir versiyonlarla da sunulduğunu aktardı. 2023 baharından itibaren sipariş edilebilecek olan Astra-e’nin Türkiye’de 2023 yılının ikinci yarısından itibaren satışa sunulması bekleniyor.

OPEL ATSTRA-E 100 KM’DE 12,7 KWH ELEKTRİK TÜKETİYOR

Şirket Astra-e’nin, Hafif Araçlar Test Prosedürü’ne (WLTP) göre 416 km’ye varan tamamen elektrikli sürüş menzili sunduğunu belirtilirken, ayırca yeni modelin, 100 kilometrede sadece 12,7 kWh (kilovatsaat) elektrik tüketimi yaptığının altı çizildi. Astra-e, 100 kW doğru akım hızlı şarj istasyonunda yüzde 80 batarya kapasitesine yaklaşık 30 dakikada ulaşabiliyor. Kullaıncılar, evdeki duvar tipi şarj istasyonu için standart olarak üç fazlı 11 kW dahili şarj cihazı ile aracı şarj edebilecek.

Üretimlerinde elektrikliye geçiş hamlesine hız kesmeden devam edeceklerini ifade eden Opel CEO’su Florian Huettl, “Yeni Opel Astra-e, Avrupa'da tamamen elektrikli bir marka olma yolunda bizim için önemli bir kilometre taşı niteliğini taşıyor” dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler