Enerji Günlüğü - YEO Teknoloji Enerji ve Endüstri, Kosova'da 130 megavatpik kapasiteli bir güneş enerjisi santrali için anahtar teslimi mühendislik, tedarik ve inşaat (EPC) sözleşmesi imzaladı. Şirket, sözleşmenin müşterisini İsviçre merkezli Orllati Grubu ve Holdinginova Grubu'nun iştiraki Lindja Solar LLC olarak bildirdi.
Orllati Group inşaat, inşaat mühendisliği, altyapı ve gayrimenkul alanlarında faaliyet gösteriyor. Holdinginova Group ise enerji, gayrimenkul, altyapı ve endüstriyel projelere yatırım yapan bir grup olarak faaliyet gösteriyor.
PROJE KAPSAMI
YEO Teknoloji, sözleşme kapsamında santral ile yüksek gerilim trafo merkezi ve elektrik iletim hatlarının tüm mühendislik ve tasarım faaliyetlerini üstlendi. Şirket ayrıca ekipman ve malzeme tedarikini, inşaat ve hafriyat işlerini, kurulum ve montajı, testleri, devreye alma çalışmalarını ve şebekeye bağlantı sürecini de yürütecek.
İnşaatına hemen başlanacak projenin 2027 yılının üçüncü çeyreğinde tamamlanarak devreye alınması planlanıyor. 130 MWp kapasiteli santral faaliyete geçtiğinde Kosova'nın en büyük yenilenebilir enerji santrali unvanını kazanacak.









