1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. YEO, Tuzla’daki batarya yatırımına ilk finansmanı sağladı

YEO, Tuzla’daki batarya yatırımına ilk finansmanı sağladı

YEO Teknoloji, %100 iştiraki olan Reap Batarya Teknolojileri bünyesinde planlandığı gibi devam eden giga fabrika yatırımı finansmanında kullanmak üzere uzun vadeli kredi sağladı.

YEO, Tuzla’daki batarya yatırımına ilk finansmanı sağladı

Enerji Günlüğü - Yenilenebilir enerji ve enerji teknolojileri markası YEO Teknoloji, İstanbul Tuzla’da inşası devam eden batarya fabrikası için uzun vadeli kredi anlaşması imzaladı.

İstanbul Tuzla’da kurulacak fabrikanın üretimi ilk yıl 1 GWh olurken üç yıl içinde 5 GWh’a çıkacak. Reap Batarya’nın ekonomik ve gelişmiş enerji depolama çözümleri, elektrik şebekeleri, yenilenebilir enerji santralleri, endüstriyel, ticari tesisler ve hanelerin enerji dönüşümünü garanti altına alacak.

TESİS 2024’TE SERİ ÜRETİME GEÇECEK

YEO Teknoloji, uzun vadeli kredi anlaşmasını imzalayarak, Reap’in giga fabrikası için ilk kredi dilimini sağlamış oldu. Eylül ayında çalışmalarına başlanan Reap Batarya’nın giga fabrikası şimdiye kadar öz kaynaklarla finanse edilmişti. Yeni finansmanla birlikte söz konusu fabrikanın 2024 yılının ikinci yarısında seri üretime başlaması hedefleniyor.

“DEPOLAMADA EN YENİ ÇÖZÜMLER SUNULACAK”

YEO Teknoloji CEO’su Tolunay Yıldız, yatırımla ilgili şöyle konuştu: “Odağına 3D yani dijitalizasyon, desentralizasyon, dekarbonizasyonu alan YEO, yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen enerjinin depolanması için de en yeni çözümleri yine Türkiye’de üreterek sunacak. Enerji verimliliği ve sürdürülebilirliği iyileştirmek için makine öğrenmesi ve yapay zeka ile teknolojiden faydalanarak dijitalleşme çalışmalarını hızlandıracağız. Bu yatırımla birlikte enerji sektörünün geleceğine yön vermeye kararlıyız. ‘Bizce Mümkün’ felsefemizle hedefimiz, sürdürülebilir enerji projeleriyle doğal kaynakları korumak ve gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmak.”

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler