1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yıldız: Tasarruf en önemli yerli enerji kaynağı

Yıldız: Tasarruf en önemli yerli enerji kaynağı

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, tasarrufun Türkiye'nin en önemli yerli enerji kaynağı olduğunu söyledi.Konutlarda elektrik...

Yıldız: Tasarruf en önemli yerli enerji kaynağı

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, tasarrufun Türkiye'nin en önemli yerli enerji kaynağı olduğunu söyledi.
Konutlarda elektrik tasarrufunu artırmak amacıyla başlatılan Enerji Hanım Projesi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın seçim bölgesi Kayseri'den start aldı. Kayseri'de düzenlenen projenin tanıtım toplantısına, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile da katıldı. Enerji Bakanlığı’nın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Enerji Verimliliği Derneği (ENVER) işbirliğiyle başlatılan kampanya kapsamında 21 ilde ev kadınlarına eğitim verilecek. Elektrik kullanımında tasarruf etmeyi öngören Bakanlık, eğitimler sonucunda 2023 yılına kadar yüzde 20'lik tasarruf oranlarına ulaşmayı hedefliyor. Kampanyanın yüzü olmayı üstlenen tiyatro ve sinema oyuncusu Süeda Çil (Enerji Hanım) kadınlara nasıl tasarruf edeceklerini interaktif şekilde anlattı. Program sonunda toplantıya katılan 50 kadına çekilişle buzdolabı, fırın, ütü, çamaşır makinesi gibi cihazlar hediye edildi.

TASARRUF EN ÖNEMLİ YERLİ KAYNAK
Toplantıda bir konuşma yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, tasarrufun Türkiye için birinci enerji kaynağı, hatta yerli enerji kaynağı olduğunu ifade etti. Enerji tasarrufu planları kapsamında 151 kamu binasına 48 milyon liralık enerji verimliliği yatırımı yapılacağını belirten Taner Yıldız, yapılacak bu yatırımların 3 yılda geri döneceğini anlattı.

ÜRETİM YATIRIMIN YARISI KADAR TASARRUF
Sadece evlerde yapılacak enerji tasarrufunun 4 milyar lirayı bulacağının hesaplandığını kaydeden Taner Yıldız şöyle konuştu:
"Artık bu bir seferberliktir. Yıllık 4 milyar TL'lik tasarruf demek, bizim bir yıllık büyüme için üretim tesislerine harcadığımız paranın yarısı demek. Bunun dışında, sanayi, tüccar ve tarım sektöründe, kamuda yapılacak tasarrufların toplam miktarı da 15 milyar TL olacak. Yıllık 60 milyar TL'lik elektrik faturasının 4'te biri demek. Türkiye 2023 yılına kadar yüzde 20'ler civarında tasarruf yapabilecek konumda" diye konuştu. İki yıl önce Başbakan Erdoğan’la enerji tasarruflu beyaz eşyaların üretimi ve tüketimini artırmak için çağrı yaptıklarını belirten Yıldız “2011 yılında satılan a plus buzdolabı sayısı 800 bin oldu, 2012'de 1 milyon 100 bin oldu. Artık eski tür buzdolaplarının üretimi yasak” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler