1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yılmaz: Doğalgaz ülke ekonomisine başka bir katma değer oluşturdu

Yılmaz: Doğalgaz ülke ekonomisine başka bir katma değer oluşturdu

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, doğalgazın ithal bir ürün olmasına rağmen, sektöründe kullanılan malzemenin yüzde 95'inden fazlasının yerli olarak üretilmesiyle ülke ekonomisine başka bir katma değer oluşturduğunu söyledi.

Yılmaz: Doğalgaz ülke ekonomisine başka bir katma değer oluşturdu

Enerji Günlüğü - EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, doğalgazın ithal bir ürün olmasına rağmen, sektöründe kullanılan malzemenin yüzde 95'inden fazlasının yerli olarak üretilmesiyle ülke ekonomisine başka bir katma değer oluşturduğunu söyledi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, yüksek oranda ithal olan doğalgazı yalnızca cari açık olarak görmediklerini, aynı zamanda yeni ve yerli üretim alanlarıyla istihdam oluşturmada önemli bulduklarını belirterek, "Doğalgazı ithal ediyoruz. Bunun bazı maliyetleri var ama artılarını da unutmamamız lazım. Bugün doğalgaz sektöründe kullanılan malzemenin yüzde 95'inden fazlasını yerli olarak üretebiliyoruz. İthal malzemenin başka bir katma değer oluşturmasına en iyi örneklerden birine doğalgaz sektörümüzde şahit olduk" dedi.

Yılmaz, Türkiye'nin dünyanın dört bir yanına yılda 1 milyona yakın kombi ihraç ettiğini kaydetti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler