1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yunanistan’dan Bulgaristan’a ucuz gaz desteği

Yunanistan’dan Bulgaristan’a ucuz gaz desteği

Yunanistan kamu enerji şirketi DEPA, sanayisini sübvanse etmek için Bulgaristan’a ucuz doğalgaz satıyor.

Yunanistan’dan Bulgaristan’a ucuz gaz desteği

Enerji Günlüğü - Yunanistan kamu enerji şirketi DEPA, sanayisini sübvanse etmek için Bulgaristan’a ucuz doğalgaz satıyor.

Yunanistan Rus gazına bağımlı olan komşusu Bulgaristan’a ucuz gaz satışı yaparak destek oldu. Yunanistan Kamu Gaz Şirketi (DEPA), Bulgaristan’a kendi ülkesindeki müşterilerinden yüzde 16 daha düşük fiyata gaz tedarik edecek. Ayrıca DEPA’nın gaz satış fiyatı Bulgaristan’da düzenlenmiş oranın da yüzde 10 altında.

DEPA Bulgaristan’a gazı 20.75 euro/MWh fiyat ile satacak. DEPA Yunanistan’daki elektrik üreticileri gibi ana müşterilerine doğalgazı 24.75 euros/MWh ve enerji yoğun sanayicilere 27 ila 28 avro / MWh arasında bir fiyatla satıyor.

DEPA İHALEYİ KAZANMIŞTI

Enerji kaynaklarını çeşitlendirme çabaları içindeki Bulgaristan’da Bulgargaz, 1,5 milyon megawatt saatlik bir ihale ilan ederken, Bulgar doğalgaz şebekesi operatörü Bulgartransgaz 150.000 MWh ihale açtı. Her iki ihaleyi de kazanan DEPA, bu Cumartesi gününden başlayarak Haziran ayının sonuna kadar Bulgargaz’a gaz sevkedecek. Bulgartransgaz'a ise 1 Mayıs’tan Haziran sonuna kadar gaz gönderecek.

 

Önceki ve Sonraki Haberler