1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Yusufeli HES kamulaştırmalarında iskân düzenlemesi

Yusufeli HES kamulaştırmalarında iskân düzenlemesi

Yusufeli Barajı ve HES Projesi nedeniyle evi veya işyeri kamulaştırılanların yeniden iskânıyla ilgili esaslarda iki değişiklik yapıldı. 

Yusufeli HES kamulaştırmalarında iskân düzenlemesi

Enerji Günlüğü - Yusufeli Barajı ve HES Projesi nedeniyle evi veya işyeri kamulaştırılanların yeniden iskânıyla ilgili esaslarda iki değişiklik yapıldı. 

Yusufeli Barajı ve HES Projesi İnşaatı Nedeniyle Bulundukları Yerleşim Yerlerinden Kaldırılmaları Zorunlu Bulunanların Yeni Yerleşim Alanına Nakilleri, Hak Sahiplikleri ve Borçlandırılmalarına İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar, 1480 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı uyarınca yürürlüğe girdi. 

Değişikliğe göre kamulaştırma sahasında taşınmazı bulunup, devlet eliyle iskân edilecek olanların daha önce tamamından istenen ikamet belgesi, konutu kamulaştırılan hak sahiplerinden istenmeyecek. 

Ayrıca kamulaştırma sahasında işyeri kiralamış olanların, borçlanarak yeni kurulacak ticaret merkezinde yeni işyeri alma hakkı talep edebilmeleri için kamulaştırma sahasındaki işyerlerinde, 11 Eylül 2014 tarihinden geriye doğru en az 3 yıl boyunca ticari vergi kayıtlarının olması gerektiği hükmü getirildi. Daha önce kiracılar için geriye doğru bir süre tahdidi bulunmuyordu. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler