1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Yusufeli HES göçmenlerini Toplu Konut İdaresi koordine edecek

Yusufeli HES göçmenlerini Toplu Konut İdaresi koordine edecek

Yusufeli HES için zorunlu olarak göç ettirilenlerin kura ve borçlandırma işlemleri Toplu Konut İdaresi tarafından yürütülecek. 

Yusufeli HES göçmenlerini Toplu Konut İdaresi koordine edecek

Enerji Günlüğü - Yusufeli HES için zorunlu olarak göç ettirilenlerin kura ve borçlandırma işlemleri Toplu Konut İdaresi tarafından yürütülecek. 

Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) inşaatı nedeniyle Artvin ilindeki Tekkale, Irmakyanı, Yeniköy ve Meşecik köylerinden başka alanlara zorunlu olarak göç ettirilen insanların konut ve işyeri kura çekimleri ile bunlara ilişkin tebligat ve borçlandırma işlemleri Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü adına Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülecek. 

Kura çekim tarihi ve borçlandırma sözleşmesi imza süreleri de, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenecek usul ve esaslara göre belirlenecek. Borçlandırma sözleşmesi imzalamayan ailelerin listesi Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Mahalli İskan Komisyonu’na iletilmek üzere Artvin Valiliği’ne bildirilecek. 

Yusufeli HES inşaatı için Tekkale, Irmakyanı, Yeniköy ve Meşecik köylerinde yaşayanlar, başka yerleşimlerde iskan edilmek üzere göç etmek zorunda kalmışlardı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler