1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Artvin’deki Irmakyanı Köyü HES nedeniyle taşınıyor

Artvin’deki Irmakyanı Köyü HES nedeniyle taşınıyor

Artvin ili Yusufeli ilçesi, Irmakyanı Köyü halkının yerleşim yeri Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) su toplama havzasında kalması nedeniyle değişecek.

Artvin’deki Irmakyanı Köyü HES nedeniyle taşınıyor

Enerji Günlüğü - Artvin'de Çoruh üzerine yapılan Yusufeli HES’in su toplama havzasında kalan Irmakyanı Köyü halkının taşınacağı yeni yer belli oldu.

Resmi Gazete’de yayınlanan 7 Ekim 2022 tarihinde 6292 sayılı Kanunun 4’üncü maddesi gereğince alınan Cumhurbaşkanı kararına göre, Artvin ili Yusufeli ilçesi, Irmakyanı Köyü halkının mezkur yerleşim yerinin Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) su toplama havzasında kalması nedeniyle başka yere nakledilecek ve yerleştirilecek. Köy halkının yerleştirileceği yerin krokisi ile sınır ve koordinatlarının listesi kararda yer aldı.

Temeli 26 Şubat 2013'te atılan, 275 metre gövde yüksekliğiyle Türkiye'nin en yüksek, dünyanın ise 'çift eğrilikli ince kemer baraj tipi' kategorisinde 3'üncü en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı'nın gövde inşaatı tamamlandı. Baraj inşaatıyla ilçe merkezi ile köylerde yaklaşık 5 bin konut, 270 iş yeri ve 9 bin 430 dönüm tarım arazisi, sular altında kalacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler