1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Artvin’de 2 köy daha Yusufeli HES nedeniyle göç edecek

Artvin’de 2 köy daha Yusufeli HES nedeniyle göç edecek

Yusufeli Barajı ve HES inşaatı nedeniyle Artvin Yusufeli’ndeki Yeniköy ve Çeltikdüzü köyleri halkı yeni bir yere yerleşmek üzere, zorunlu olarak göç edecek.

Artvin’de 2 köy daha Yusufeli HES nedeniyle göç edecek

Enerji Günlüğü - Yusufeli Barajı ve HES inşaatı nedeniyle Artvin Yusufeli’ndeki Yeniköy ve Çeltikdüzü köyleri halkı yeni bir yere yerleşmek üzere, zorunlu olarak göç edecek. 

6858 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı uyarınca Artvin ili, Yusufeli ilçesine bağlı Yeniköy ve Çeltikdüzü köyleri halkı, yaşamakta oldukları yerleşim yerleri Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) Projesi kapsamında kaldığı için yine Yusufeli ilçesinde belirlenen yeni alanlara yerleşmek üzere, zorunlu olarak göç edecek. 

Çoruh Nehri üzerine kurulan 540MW kurulu gücündeki Yusufeli HES, 275m’lik yüksekliğiyle 2,2 milyar m3 su toplayan bir göl oluşturdu. Hatta baraj gölünün suları Yusufeli ilçesi yakınlarına kadar ulaştı. Dünyanın en yüksek 7. barajı olan tesis yılda ortalama 1,8 milyar kWh elektrik üretme kapasitesine sahip. Santralin yapılmasıyla çok sayıda köy sular altında kaldığı için; bu köylerin sakinleri, belirlenen uygun yerlere yeniden yerleştirmek üzere göç ettirildi. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler