1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. ZF’den karbondan arındırılmış yolcu taşımacılığı teknolojileri

ZF’den karbondan arındırılmış yolcu taşımacılığı teknolojileri

Ticari araç tedarikçisi ZF, Türkiye’de bir ilk olarak alçak tabanlı şehir otobüsleri için gelişmiş AxTrax 2 LF elektrikli portal aksını sunacak.

ZF’den karbondan arındırılmış yolcu taşımacılığı teknolojileri

Enerji Günlüğü - Mobilite ürünleri ve çözümleri sunan ZF'nin alçak tabanlı şehir içi otobüsleri için yeni nesil elektrikli aksı AxTrax 2 LF'nin Türkiye lansmanı yapılacak.

Ticari araç tedarikçisi ZF, 29-31 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek Busworld fuarında otobüs üreticilerine ve filolarına karbon salımını daha da azaltan, daha güvenli ve bağlantılı toplu taşıma sağlayan en son teknolojilerini sunacak. Ülkede bir ilk olarak, ZF'nin alçak tabanlı şehir otobüslerine yönelik yeni nesil elektrikli aksı AxTrax 2 LF, ZF standında sergilenecek. 

AxTrax 2 LF, hairpin tipi sargı teknolojisine sahip elektrik motoru ve 800 V silisyum karbür (SiC) invertör gibi yenilikçi bileşenleri paylaşan ZF'nin yeni nesil modüler e-mobilite kitinin bir parçasını oluşturuyor. 360 kW'a varan sürekli gücü ve 37.300 Nm'ye varan azami torku sayesinde tek bir tahrik aksı ile 29 tona kadar brüt araç ağırlığına sahip körüklü otobüsler için %20'lik etkileyici bir tırmanma kabiliyeti sağlıyor.

YENİ ADAS ÇÖZÜMLERİ DE SERGİLENECEK

Güvenlik konusunda, ZF'nin şehir içi otobüsler için geliştirdiği Çarpışma Azaltma Sistemi (CMS) ile elektrik el freni OnHand EPH de dahil olmak üzere yeni ADAS çözümleri de sergilenecek. Ziyaretçilere ayrıca ZF'nin dijital filo yönetimi çözümü Bus Connect'in canlı tanıtımı yapılırken, gelişmiş filo orkestrasyon platformu SCALAR da sunulacak.

ZF, dünya çapında aktif olan bir teknoloji grubu. Şirket otomobillerin, ticari taşıtların, endüstriyel teknolojinin mobilitesi için son derece gelişmiş ürünler ve sistemler sunmakta. Kapsamlı ürün programı sayesinde ZF özellikle otomobil üreticilerine, mobilite sağlayıcılarına ve ulaşım ile mobilite alanında yeni kurulan şirketlere hizmet vermekte. ZF çeşitli kategorilerdeki taşıtları elektrikli hale getirmekte ve ürünleri sayesinde emisyonun azaltılmasına, iklimin korunmasına ve mobilitenin daha güvenli hale getirilmesine katkı sağlamakta.

 

Önceki ve Sonraki Haberler