1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Zorlu Enerji AVM’lere elektrik satacak!

Zorlu Enerji AVM’lere elektrik satacak!

Enerji Günlüğü - Serbest tüketici limitinin 25 binden 5 bin kWh’ye düşürülmesinin ardından harekete geçen enerji firmaları, ürettikleri elektriği...

Zorlu Enerji AVM’lere elektrik satacak!

Enerji Günlüğü - Serbest tüketici limitinin 25 binden 5 bin kWh’ye düşürülmesinin ardından harekete geçen enerji firmaları, ürettikleri elektriği satmak için farklı yollar aramaya başladı. Türkiye'de büyük bir artış gösteren alışveriş merkezlerinin elektrik ticareti açısından önemli bir hedef kitle oluşturduğunu söyleyen Zorlu Enerji Genel Müdürü Sinan Ak, Zorlu Elektrik olarak yüksek elektrik giderlerine sahip AVM'lere yönelik avantajlı hizmetler geliştirdiklerini kaydetti.

Serbest tüketicilerin enerji kaynağı temininde artık çok önemli avantajlar elde edebildiğini belirten Ak, elektrik ticareti alanında gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yapılan mevzuat değişiklikleriyle, elektrik ticareti alanında sektörde olumlu yönde bir ivme gözlemlendiğini vurgulayan Ak, en son Ocak ayında EPDK tarafından belirlenen yıllık ''Serbest Tüketici'' limitinin 5 Bin kilovat/saat'e (kWh) düşmesiyle birlikte, aylık ortalama 150 liralık fatura tutarına sahip aboneler ''Serbest Tüketici'' kapsamına alındığını hatırlattı.

AVM'LER ELEKTRİK TİCARETİ AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR HEDEF HALİNE GELDİ

Zorlu Enerji Grubu olarak, elektrik ticareti alanında da faaliyetlerini aktif olarak sürdürdüklerini dile getiren Ak, ''Grubumuz bünyesinde yerli ve yenilenebilir kaynaklardan ürettiğimiz elektrik enerjisinin satışını sağlamak ve bu yöndeki pazarlama faaliyetlerini müşteri odaklı bir şekilde yürütebilmek amacıyla güçlü bir organizasyon ve bilişim altyapısı oluşturduk. Bu doğrultuda, serbest tüketici sayısındaki hızlı artışa yanıt verebilmek için ikili anlaşmalarla saatlik, dönemlik ve piyasa fiyatlarına uyarlanmış alternatif fiyatlandırma seçenekleri hazırlıyoruz. Ayrıca, sanayi ve ticarethaneler için tüketim hacmi ve alışkanlıklarına yönelik düşük maliyetli tarife paketleri hazırlıyoruz'' ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler